Skip to main content

Adevarul despre zaharuri

Unul dintre cele mai tragice mituri, care a fost promovat intens in domeniul sanatatii si nutritiei in ultima vreme, este cel legat de zahar.

“Fructele sunt periculoase”, conform acestui mit periculos, “pentru ca ele contin…. ZAHAR.”

Iar, zaharul, nu-i asa, este daunator sanatatii, doar toata lumea stie…..

Astazi vom lumina si clarifica acest subiect extrem de important pentru sanatatea noastra.

Nu uita: nu tot ce zboara se mananca.

Nu tot ce scrie pe internet, este adevarat.

Indiferent cine o spune sau cati asa-zis experti o spun.

Ne trebuie discernament spiritual, calauzire si intelepciune de la Dumnezeu pentru a face deosebirea intre adevar si minciuna.

Si astazi, mai mult ca niciodata in istoria acestei lumi, suntem asaltati cu o mare multime de teorii, idei si conceptii false.

Orice masina are nevoie de un combustibil bazat pe carbon pentru a functiona.

La fel, si organismul nostru are nevoie de un combusibil bazat pe carbon.

Si acest combustibil este zaharul. Dar pentru ardere, la fel ca si la motorul masinii, unde ai carburatorul, este nevoie si de oxigen.

Insa sanatatea noastra depinde de ce fel de zahar folosim.

Pentru a intelege mai bine, sa dam niste definitii.

Zaharurile, sau carbohidratii, se impart in monozaharide si dizaharide sau polizaharide.

Monozaharidele sunt forme simple de zahar, precum fructoza, glucoza, galactoza, pe care organismul nostru le foloseste asa cum sunt, nu trebuie sa le mai descompuna prin digestie.

Amidonul si zaharurile complexe trebuie descompuse de catre organism in zaharuri simple, mai inainte de a putea fi folosite (acestia sunt carbohidratii complecsi, rafinati, gen produse din cereale, din faina, precum painea, pastele, placintele, covrigii si cerealele mancate dimineata).

Organismul nostru amesteca glucoza sau fructoza cu oxigen pentru a obtine energia celulara cunoscuta sub numele de ATP (adenozin tri-fosfat).

Fara ATP, o celula va slabi si va fi atacata, in principal de paraziti, sau se va lega de un virus sau antigen.

Trebuie sa intelegm ca organismul nostru nu foloseste proteina pentru a obtine energie.

Efectul de energie pe care il simtim atunci cand mancam carne este dat de adrenalina sau epinefrina din carne, hormon care ar trebui furnizat de glandele noastre suprarenale, insa pentru ca suprarenalele sunt slabite
sau epuizate, ele nu mai produc cantitatea necesara si atunci cand venim din exterior cu hormonul, cum ar fi din carne, simtim energie.

Animalele inainte de a muri, din cauza fricii, secreta acest hormon.

Pe langa asta, carnea mai contine si alti hormoni pe care producatorii ii folosesc pentru a mari productia.

Atunci cand consumam forme complexe de zahar, cum ar fi amidonul, care se gaseste de exemplu in cereale (vezi painea, prajiturile, pastele, pateurile etc.!), organismul trebuie sa descompuna acest tip de zahar si sa faca fata unui
surplus de zaharuri simple.

In incercarea de a face fata situatiei, organismul ii va stoca sub forma de grasime, va incerca sa elimine cat mai mult si pentru ce ramane va folosi familia de ciuperci si fungi (cum ar fi candida) pentru a se dispensa de zaharul de care nu are nevoie.

Ajungem astfel din nou la acidoza.

In plus, amidonul creaza mucus, care duce la inflamatie, ceea este cauza principala a oricarei boli.

Fructele contin fructoza, iar legumele si verdeturile contin glucoza.

Deosebirea dintre fructoza si glucoza?

Glucoza are nevoie de insulina pentru a fi purtat si introdusa in celula.

Fructoza nu are nevoie de insulina, patrunde singura prin difuziune.

De aceea, fructoza este ideala pentru diabetici. Vezi aici programul de detoxifiere pentru Diabet de tip 1 si 2.

La clinica Dr. Robert Morse, tuturor diabeticilor li se dau fructe.

Iar diabeticilor de tip 1 li se dau 100% fructe.

Asa ca nu te teme niciodata de fructoza si fructe.

Cu legumele si verdeturile te vei plafona in detoxifiere.

Fructele, avand o energie magnetica mai mare decat legumele si verdeturile vor realiza o detoxifiere mai profunda, ceea ce de cele mai multe ori va insemna deosebirea dintre a te vindeca si a nu te vindeca de o anume afectiune.

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....

One thought to “Adevarul despre zaharuri”

  1. Circa 56% din femei incearca sa-si faca plinul de energie pentru intreaga zi cu ajutorul cafelei de dimineata, a relevat un studiu american. Se pare insa ca nu putem lasa tot greul in seama cofeinei, mai ales daca ne este contraindicat s-o consumam. In plus, urmatoarele sfaturi care te vor ajuta sa fii mai vivace si cu o mai mare pofta de viata nu au efecte secundare, nu-ti dau dureri de cap si mai ales nu-si pierd efectul necesitand “doze” noi.

Nu se adaugă comentarii.