Skip to main content

DEPRESIA: Cauza si solutia in conceptia Dr. Robert Morse

Vreau sa prezint pentru inceput, inainte de a explica care este cauza depresiei si care este solutia, un articol din ziarul Adevarul, care descrie foarte bine situatia actuala, la nivel mondial, privind aceasta afectiune numita DEPRESIE:

===========================

Cum a ajuns depresia principala cauza de imbolnavire la nivel mondial si ce efecte are in Romania

Depresia continua sa faca din ce in ce mai multe victime la nivel mondial, tara noastra nefiind ocolita nici de aceasta data. Ba din contra. Specialistii spun ca stam mai rau ca tarile africane.

Depresia a devenit principala cauza de imbolnavire si dizabilitate la nivel mondial, atrage atentia Organizatia Mondiala a Sanatatii. Acest fenomen s-a produs insa cu trei ani mai devreme decat au estimat expertii, care preconizau ca boala, subdiagnosticata si incorect tratata in multe state, va face ravagii in randul populatiei abia in anul 2020.

Stresul este principalul factor pentru care depresia afecteaza, in prezent, 300 de milioane de oameni din intreaga. Romania nu face exceptie. Ba din contra, specialistii din sistem sunt de parere ca un milion de romani sufera de tulburare depresiva, chiar daca foarte putini dintre acestia sunt cuprinsi in statisticile oficiale ale autoritatilor romane si au beneficiat de tratament si sprijin psihologic pentru a depasi boala.

Concret, raportul Organizatiei Mondiale a Sanatatii evidentiaza ca numarul cazurilor de depresie a crescut cu 18 la suta in perioada 2005 – 2015. Principalul motiv il constituie nesiguranta economica si politica, afirma medicul Alexandru Paziuc, presedintele Asociatiei Nationale de Psihiatrie Sociala.

„Aceste date ale OMS au venit mai devreme. De vina este stresul. Iar in Romania, stresul social este clar, este evident. Multi au plecat in strainatate, au lasat aici copiii si alti membri ai familiei. Din pacate, insa, problemele se vor acutiza”, a explicat, pentru „Adevarul”, medicul psihiatru.

Romania sta mai rau ca Africa, spun specialistii

Potrivit acestuia, probleme exista inca de la diagnosticarea cazurilor, fapt subliniat si in raportul OMS, care aduce in discutie necesitatea unor strategii de sanatate bine puse la punct in special, in tarile sarace. Acelasi document arata, totusi, ca inclusiv bolnavii din tarile cu venituri mari nu reusesc sa asigure decat in proportie de 50% tratament pentru persoanele care ar avea nevoie de medicatie.

In medie, doar 3% din bugetele acordate Sanatatii merg catre serviciile de sanatate mintala, noteaza expertii OMS. Daca tari precum Romania aloca 1% din PIB-ul alocat Sanatatii catre aceste programe, in tarile mai dezvoltate procentul dedicat programelor de sanatate mintala ajunge la 5%.

Lipsa de finantare si lipsa de interes a guvernantilor romani pentru acest domeniu este si unul dintre motivele pentru care statul roman sta mai rau decat tarile africane din perspectiva sanatatii mintale. Asa sustine medicul psihiatru Gabriel Diaconu, conform caruia pacientii cu depresie nu doar ca sunt stigmatizati si aratati cu degetul, ci nu au, efectiv, unde sa se trateze.

„E mai rau decat in tarile africane. Avem un numar mic de psihiatri, serviciile de psihologie sunt prost legiferate si prost decontate de casele de asigurari, prin urmare oferirea de astfel de servicii nu e o solutie atractiva pentru psihologi care prefera sa lucreze in regim privat.

Doar ca mediul privat nu este accesibil oricui. O alta problema care a dus la aceasta cifra este si faptul ca Romania se afla pe podiumul mondial al consumului de alcool. Si, pe cat de mult colecteaza statul din taxa pe viciu, pe atat de putin investeste in serviciile de preventie. Se estimeaza ca 1 milion de romani indeplinesc criteriile de depresie. E o problema adanc infipta in societate, dar putin interesanta pentru autoritati”, a declarat, pentru „Adevarul”, medicul Gabriel Diaconu.

Ce ii ingrijoreaza pe specialisti e ca desi in boli precum boala cardiovasculara, diabetul sau obezitatea, depresia poate da prognosticul de moarte, nu sunt gandite niciun fel de programe care sa ii ajute pe pacienti. „Nimeni nu face un calcul sa vada cate din recidivele unui infarct sunt date de depresie si nu de episodul de boala major.

O investitie ar insemna descarcare de consum de pe alte programe”, a completat Diaconu, adaugand ca in anumite zone din tara tulburarile depresive depasesc 30%. Mehedinti, Covasna, Tulcea, Bistrita Nasaud sunt doar cateva dintre judetele unde depresia atinge cote alarmante. „Sunt zone defavorizate, in care se comit abuzuri, oamenii sufera si nu au acces la servicii de sanatate. Reteaua de psihiatrie comunitara nu mai exista, iar medicii care au cabinete individuale trebuie sa vada 14 pacienti pe zi, ceea ce este mult”, a explicat Gabriel Diaconu.

Un roman se sinucide la doua ore

Despre o calitate scazuta a actului medical vorbeste si medicul Alexandru Paziuc. Specialistul arata ca desi medicii de familie ar trebui sa aplece teste de screening pentru a-i depista pe cei care ar putea face depresie, acest lucru nu se intampla. „Medicul de familie nu are competenta de a pune diagnosticul. Unii trateaza corect aceasta depresie, aici depinde mult de experienta medicului si care, in forma sa cronica, necesita intre 4 si 6 luni de tratament”, a precizat psihiatrul. In cazuri extreme, depresia netratata poate duce pana la sinucidere. Iar in Romania, intr-o zi normala, la fiecare doua ore, cineva se sinucide. Iar in ultima vreme, copiii vin puternic din spate. Generatii de tineri izolati, dependenti de telefon, neobisnuiti cu socializarea. „E o deficienta a sistemului nostru educational. Nu stiu sa se bucure de viata, se izoleaza, isi creaza o lume cu parametri falsi. Pentru cei cu tulburari e usor sa fie atrasi in jocuri periculoase. Vin din spate oameni lipsiti de motivatie, consumatori de substante. Ceea ce vedem acum este doar varful icebergului”, a conchis doctorul Alexandru Paziuc.

Cum poate fi alungata depresia

Specialistii sustin ca riscurile aparitiei depresiei pot fi eliminate. Sportul, expunerea la soare, o zi de pauza sau un jurnal personal pot face minuni, in opinia expertilor. De asemenea, somnul odihnitor, meditatia, intalnirile cu prietenii, renuntarea la fumat si o dieta echilibrata pot reduce riscul de a face depresie.

===========================

Cauza depresiei

Problemele de tiroida le cunosc din experienta personala, asa cum poti citi in articolul de mai jos, despre cum sa faci detoxifierea sistemului limfatic. Nu elimina niciodata tiroida/paratiroida. Curata si intareste, restabileste functia, regenereaza tesutul. Orice tesut poate fi regenerat, pentru ca orice tesut este alcatuit din celule. Iar celulele se pot regenera.

Depresia ta s-ar putea sa fie legata de proasta functionare a tiroidei, de fapt, mai exact, a paratiroidei. Caci paratiroida este glanda endocrina care se ocupa cu folosirea calciului.

Bineinteles, depresia poate fi cauzata de un mod negativ de a privi lumea, viata, situatiile in care te afli. Din cauza stresului, a intamplarilor din viata ta, poti sa cazi intr-o depresie.

Dar, este un lucru sigur ca o slabire a tiroidei/paratiroidei duce, printre altele, si la depresie.

Deci, oricum ar fi, detoxifierea si regenerarea/ intarirea tiroidei nu poate decat sa ajute in cazurile de depresie.

De fapt, atunci cand paratiroida nu functioneaza bine, chiar daca viata nu te pune in situatii stresante, de criza, tot vei avea simptome de depresie, la un nivel mai mic sau mai mare.

Iar cand tiroida/paratiroida functioneaza perfect, vei putea face fata situatiilor negative din viata ta cu optimism, credinta adevarata, nu vei fi doborat de descurajare si ganduri negre. Va fi mult mai usor sa lupti si sa invingi.

De aceea, avand in vedere ca DEPRESIA tinde sa devina boala sec. XXI, este bine sa intelegem cauza depresiei si apoi sa intelegem care este solutia. Care este calea restabilirii echilibrului si armoniei, calea vindecarii adevarate si depline.

Insa, chiar daca tiroida/paratiroida este cauza depresiei, intr-un program de detoxifiere regenerativa nu ne putem axa doar pe tiroida/paratiroida.

Caci, care este cauza slabirii acestor glande?

Acizii si toxinele, care bineinteles sunt in sistemul limfatic, sistemul de deversare, de canalizare al corpului omenesc. Atunci cand sistemul limfatic se blocheaza, acizii ajung sa distruga si tesutul tiroidei/paratiroidei.

Asta inseamna ca rinichii sunt blocati si nu filtreaza limfa, ca suprarenalele de asemenea sunt slabite si blocheaza rinichii, si ca limfa nu mai curge cu viteza corespunzatoare, este mai „lenesa”, sau chiar s-a oprit de tot. Si de mult.

Solutia pentru depresie

Organismul omenesc este un sistem care functioneaza integrat, cu organe si sisteme interdependente. De aceea, ca sa ai succes in rezolvarea depresiei, trebuie sa vindeci intregul organism, nu doar sa tratezi tiroida/paratiroida.

Pasii sunt explicati in articolul „Cum sa faci detoxifierea sistemului limfatic – secretul rezolvarii definitive a oricarei probleme de sanatate”.

Pentru a determina daca rinichii filtreaza limfa si a vedea cat de lenes este sistemul limfatic, fa Testul urinei acasa. Este simplu si rapid.

Apoi fa schimbari in alimentatie, apropie-te gradat, in timp, de alimentatia specifica omului.

In mod special evita toate produsele din soia.

Facand chiar si o mica schimbare poti vedea imbunatatiri: micul dejun sa fie intotdeauna format numai din fructe. Fa acest mic experiment.

Si adauga un protocol din plante care sa sustina cel putin organele principale (vezi articolul de mai sus despre detoxifierea sistemului limfatic), pe langa tiroida/paratiroida.

Ca sa vezi cum ar arata un protocol general cu plante folosind produsele Dr. Robert Morse, poti citi articolul „4 variante de protocol cu plante pentru detoxifiere regenerativa”.

Stiai ca tiroida iti poate afecta sanatatea mentala?

Care sunt simptomele slabirii sau epuizarii tiroidei si paratiroidei

Tiroida

Epuizarea sau incetarea functiei tiroidiene se va manifesta astfel:

  • Obezitate (daca pancreasul este slabit, este slabita si functia tiroidiana, chiar daca greutatea corporala a persoanei în cauza nu este foarte mare)
  • Metabolism scazut (poate genera digestie slaba)
  • Temperatura scazuta a organismului (extremitati reci si intoleranta la frig)
  • Caderea parului si calvitie
  • Incapacitatea de a transpira corespunzator, ceea ce va afecta eliminarea reziduurilor la nivel cutanat (creeaza uscaciunea pielii si alte afectiuni)

Paratiroida

Calciul trebuie sa fie asistat de un hormon eliberat de paratiroida pentru o utilizare corecta de catre organism. Incapacitatea de utilizare a calciului are drept efect:

  • Degradarea si pierderea substantei osoase (osteoporoza, degradarea coloanei vertebrale sau hernie de disc)
  • Decalcifierea oaselor (osteomalacie)
  • Artrita (va fi prezenta si o slabiciune a glandei suprarenale)
  • Epuizarea tesutului conjunctiv care va provoca prolaps (lasare) al pielii, vezicii urinare, uterului, intestinelor si altor organe
  • Vene varicoase si vene reticulare
  • Hemoroizi
  • Depresie
  • Slabirea sistemului nervos
  • Spasme, crampe musculare, convulsii
  • Deshidratare
  • Unghii casante, cu striuri sau deteriorate
  • Anemie (nivelul scazut de calciu provoaca utilizarea deficitara a fierului)
  • Scolioza
  • Rupturi de disc
  • Hernii
  • Anevrisme
  • PVM (Prolaps de valva mitrala – inima)

Cum se manifesta depresia?

Aparand la aproximativ o persoana din cinci, depresia se manifesta ca o suferinta emotionala majora, o anxietate pronuntata, asociate cu tulburari de personalitate si de caracter, precum si cu alte simptome care difera de la o persoana la alta. Pentru un depresiv, viata este lipsita de orice bucurie sau placere, acesta manifesta o apatie continua, lipsa de motivatie, retragere in sine, chiar si pentru banalele activitati cotidiene efortul depus pare urias.

La un depresiv, totul sta sub semnul dezinteresului si al esecului, zilele sunt terne, dispozitiile sufletesti, în starea de depresie, sunt schimbatoare, la intervale de timp nefiresti de scurte, trecandu-se de la euforie la neliniste si suparare profunda. Sensibilitatea fata de orice eveniment este exacerbata, gandurile negative sunt predominante. În cazurile mai grave, gandul sinuciderii poate fi prezent si acesta trebuie luat în serios de catre cei apropiati, pentru a preveni situatii dramatice.

Acestor simptome specifice li se pot adauga si altele nespecifice, cum ar fi tulburari ale somnului, oboseala permanenta, agitatie sau, dimpotriva, o incetinire a miscarilor, lipsa poftei de mancare, dificultati in concentrare, pierderea energiei. Daca o persoana manifesta mai mult de doua saptamani, spun medicii, cel putin doua dintre aceste simptome, atunci poate fi vorba de depresie si trebuie sa se apeleze la ajutor specializat. Aceasta forma de depresie se mai numeste si maladie bipolara sau psihoza maniaco-depresiva.

Urmeaza pasii prezentati mai sus si incepe detoxifierea si regenerarea tiroidei/paratiroidei si a intregului organism. Daca nu te descurci poti apela la mine pentru o consultatie telefonica de o ora astfel incat sa stabilim un program personalizat pe alimentatie, plante si alte terapii naturale. Daca doresti sa comanzi produsele Dr. Robert Morse, o poti face la mine sunand la 0723.128.702 sau trimitand email la adresa florinbalint@gmail.com.

 

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....

One thought to “DEPRESIA: Cauza si solutia in conceptia Dr. Robert Morse”

  1. Deosebit de interesante si folositoare informatiile d-voasre!Pe mine ma ajuta f.mult!Va multumesc.Cu respect,Marilena b.

Nu se adaugă comentarii.