Daca ai unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome, este posibil sa ai o tiroida afectata, care nu functioneaza normal:
- Cresterea sau scaderea in greutate – unul dintre cele mai intalnite semne ale problemelor cu glanda tiroida este scaderea sau cresterea brusca si inexplicabila in greutate. Cresterea in greutate se datoreaza nivelului scazut de hormoni tiroidieni, pe cand scaderea in greutate se datoreaza unui nivel crescut al acelorasi hormoni; totusi, cresterea in greutate este mai intalnita in cazul problemelor tiroidiene.
- Umflarea gatului – prezenta unei umflaturi in zona gatului sau o largire a acestuia este un indiciu vizibil ca ceva este in neregula cu glanda tiroida. Uneori umflarea gatului se datoreaza unor noduli cancerigeni care se formeaza pe glanda dar la fel de bine poate sa nu aiba legatura cu o afectiune tiroidiana.
- Tulburari ale ritmului cardiac – hipotiroidismul (producerea de hormoni tiroidieni intr-o cantitate insuficienta), pe langa luarea in greutate determina si o incetinire a ritmului cardiac (bradicardie). Hipertiroidismul (producerea de hormoni tiroidieni in exces) aduce cu sine si o crestere a ritmului cardiac (tahicardie) odata cu cresterea tensiunii arteriale, palpitatii, etc.
- Schimbarea brusca a nivelului de energie si/sau starii de dispozitie – tulburarile tiroidiene pot avea un impact semnificativ asuprea nivelului de energie si starii emotionale generale. Hipotiroidismul face ca persoana sa se simta obosita, vlaguita si sa intre in depresie pe cand hipertiroidismul determina anxietate, dificultati in a adormi, iritabilitate, etc.
- Caderea parului – ambele situatii, hipo sau hipertiroidismul genereaza, din pacate, caderea parului. Totusi, odata ce tulburarea tiroidiana a fost tratata corespunzator, parul va creste la loc, regenerandu-se.
- Dificultati de adaptare la temperatura mediului ambiant – hipotiroidia face ca persoana sa aiba senzatia permanenta de frig pe cand hipertiroidia genereaza transpiratie abundenta si o aversiune a persoanei fata de caldura.
Pe langa aceste simptome generale, hipotiroidismul si hipertiroidismul au anumite simptome specifice. Astfel, hipotiroidismul va genera:
- Piele uscata
- Unghii casante
- Senzatie de amorteala la nivelul bratelor
- Constipatie
- Scurgeri menstruale anormale.
Pe cealalta parte, hipertiroidismul va genera:
- Forta musculara redusa
- Tremurat la nivelul mainilor
- Diaree
- Scurgeri menstruale neregulate
Care este adevarata cauza a problemelor tiroidei?
Putem cauta si gasi numeroase „cauze”, dar acestea vor fi, in cel mai bun caz, „cauze secundare”. Ceea ce inseamna ca la radacina acestora se afla o „cauza principala”.
Daca tiroida nu functioneaza asa cum ar trebui inseamna ca tesutul tiroidei este afectat intr-o oarecare masura, mai mica sau mai mare. Care ar fi cauza care a afectat in acest fel tesutul tiroidei?
Avem doar doua alternative: acid sau alcalin.
Cazurile de alcaloza sunt foarte rare. Insa marea majoritate a oamenilor sufera de aciditate ridicata, sau acidoza sistemica. Iar sistemul care trebuie sa elimine acizii din organism este sistemul limfatic. Cand sistemul limfatic devine constipat (din cauza alimentatiei, a stresului etc.), atunci incepe acumularea de acizi, care continuand ajunge pana la cap.
Deci si in zona tiroidei, unde va produce la deterioraea si apoi distrugerea tesutului.
Urmarea? Toate afectiunile tiroidei: hipotiroidism, hipertiroidism, tiroidita autoimuna, Hashimoto, Graves, noduli pe tiroida, tumoare, cancer de tiroida.
Cauza la toate acestea sunt ACIZII. Deci, dinferent de numele afectiunii tiroidei, va trebui sa eliminam ACIZII din organism. Aceasta este calea vindecarii, aceasta este detoxifierea regenerativa.
Ca sa vindecam tiroida va trebuie sa eliminam in primul rand acesti acizi care distrug tesutul tiroidei si il inflameaza.
Iar ca sa facem asta, trebuie sa deschidem larg rinichii (Vezi Testul urinei), sa-i facem sa filtreze in primul rand, daca nu filtreaza, sa intarim suprarenalele si apoi sa impingem limfa. Abia apoi ne putem concentra si cu produse specifice pentru detoxifierea tiroidei. In special cand ai afectiuni hipertiroidiene, nu se iau tesuturi glandulare pentru tiroida si poate nici din plante in prima etapa.
Ne concentram pe SISTEM LIMFATIC. Punem in functiune SISTEMUL LIMFATIC. Asta este obiectivul nostru Nr.1. Aceasta este stratgeia.
De aceea avem nevoie sa facem cei 5 Pasi: rinichi, suprarenele, sistem endocrin, sistem limfatic, intestine, plus o deparazitare, ceea ce eu numesc un Fab 6, fie cu ceaiurile 5 Pasi, fie cu produsele Dr. Robert Morse.
Pe alimentatie, se trece pe dieta de tranzitie, care ne ajuta sa ajungem la alimentatia adecavata speciei umane, care este preponderent fructariana. Fructele vor curata cel mai bine si mai rapid tiroida si o vor regenera, impreuna cu plantele.
Testul cel mai bun pentru a vedea cum sta tiroida este masurarea temperaturii bazale. Apoi simptomatologia. Si apoi analiza irisului. Acestea sunt mai sigure si mai de incredere decat analizele de sange, care de obicei ies intre limitele normale stabilite de laborator.
Daca ai nevoie de un program personalizat este necesar o consultaie telefonica. Pentru aceasta poti sa ma contactezi la adresa florinbalint@gmail. com sau la telefon 0723.128.702.
Altfel, urmeaza dieta de tranzitie, mergi spre fructe, adauga un protocl din plante (minim cele enumerate mai sus), foloseste postul, in special postul uscat, verifica periodic filtrarea rinichilor.
Si eu am avut probleme cu tiroida, asa cum probabil ai citit in povestea mea, de aceea m-am specializat cred pe suprarenale si tiroida. Tiroida se poate curata foart usor, se poate regenera, chiar si cand nu ai decat un lob ramas, sau o portiune din glanda. Deci, nu este nevoie sa elimini tiroida. Sa nu faci greseala de a ceda si de a te supune unei operatii pentru extirparea tiroidei sau unui tratament bazat pe radiatii care sa distruga (sa arda) tiroida.