Skip to main content

Cancerul: cauza si solutia

Cuvantul cu “C” mare. Cuvantul care inspira teama, chiar groaza. Cuvantul care este considerat o sentinta.

Ne temem cel mai mult de lucrurile pe care nu le cunoastem. De lucrurile pe care nu le intelegem. De lucrurile a caror cauza nu o stim.

Confuzia care domneste in ceea ce priveste cauza cancerului duce la necunoasterea solutiei.

De aceea, m-am hotarat, dupa multa gandire, sa scriu un articol despre acest important subiect care ne afecteaza vietile, si sa incerc sa indepartez ceata intentionata sau neintentionata cu care a fost inconjurat acest subiect, astfel incat fiecare sa poata vedea in mod clar solutia, calea vindecarii reale si depline.

Cai de abordare ale “bolii” – Ce optiuni avem?

Atunci cand omul se confrunta in general cu o afectiune (nu numai cand e vorba despre cancer), el are doua alternative:

 1. Tratamentul
 2. Detoxificarea

Daca alegem tratamentul, avem din nou de ales intre doua optiuni:

 1. Medicina alopata (adica tratamentul farmaceutic), care este modalitatea la care se gandesc oamenii in general ca fiind medicina si solutie la problemele de sanatate, cea care foloseste substantele chimice de sinteza pentru tratarea bolii.
 2. Medicina naturista (traditionala), care foloseste resurse naturale si plante medicinale pentru a trata anumite simptome de boala.

Daca optam pentru varianta alopata, trebuie sa stim ca aceasta ne ofera doar 3 tipuri de tratament pentru orice tip de boala:

 1. Medicamente de sinteza chimica
 2. Radioterapie
 3. Chirurgie

Anual concernele farmaceutice investesc  sume uriase pentru cercetare si obtinerea unor noi medicamente si de asemenea pentru instruirea medicilor de medicina alopata in sensul folosirii acestor medicamente in situatia diagnosticarii diverselor afectiuni.

Vindecarea, definita ca eliminarea cauzei care a provocat boala, nu numai a simptomelor, a formelor in care se manifesta aceasta cauza a bolii, nu face parte din gandirea medicinii alopate. Din aceasta perspectiva, bolile sunt incurabile, de aceea este necesar “tratamentul”, care de multe ori se face toata viata.

Medicamentele de sinteza sunt recomandate in orice boala, de la simple dureri de cap, febra, pana la afectiuni degenerative, considerate ireversibile, cum ar fi boala Parkinson sau cancerul.

Radioterapia este o alta forma de tratament folosita de medicina alopata, care inseamna ardere sau iradiere. Aceasta este folosita atat pentru diagnosticare (de exemplu, radiografiile), cat si pentru tratate, mai ales in cazul cancerului, dar nu numai.

Interventia chirurgicala, folosita de medicina alopata, presupune extirparea tesutului “malign” care a provocat instalarea afectiunii. De exemplu, in cazul unui cancer mamar, folosirea chirurgiei inseamna extirparea partiala sau totala a sanului, considerandu-se ca astfel pacientul a fost “vindecat”.

Detoxificarea regenerativa = Naturopatia autentica

Medicina naturista, sau “medicina traditionala”, este folosita de mii de ani pentru a trata boala folosind produse naturale (produse obtinute din substante de provenienta animala, vegetala sau minerala) sau plante medicinale.

In zilele noastre, majoritatea sistemor de ingrijire a sanatatii, nu numai cele folosite de medicina alopata, ci si cele folosite de medicina naturopata si homeopata, sunt procedee care se bazeaza pe tratament.

Tratare simptomelor nu poate niciodata sa vindece “cauzele”.

Daca intr-o afectiune nu se vizeaza cauza, suferinta va continua, iar boala se va manifesta in alte forme. In cazul cancerului, acesta va reapare in acelasi loc, sau in alt loc in organism.

Care este alternativa la toate aceste conceptii si metode de recapatare a sanatatii?

Naturopatia autentica, detoxificarea, sau mai precis detoxificarea regenerativa.

Adevarata cauza a “bolii”

Detoxificarea regenerativa pune in lumina adevarata cauza a bolii, si anume distrugerea energiei.

Energia, ca si lipsa energiei, reprezinta rezultatul direct a ceea ce mancam, bem, respiram, aplicam pe piele, a efectelor gandurilor si al sentimentelor, mergand pana la nivelul spiritual, relatia noastra cu Dumnezeu.

Aceste 7 cai ne arata cum putem sa ne recapatam pe deplin sanatatea, sa fim plini de vitalitate si energie, si sa traim o viata lunga si implinita, activa, sau ne descopera cauza imbolnavirii si epuizarii resurselor existente in organism.

Detoxificarea regenerativa presupune implicarea unor stiinte precum biochimia, chimia, fizica si ar trebui sa ocupe locul central in medicina naturista moderna, insa in realitate ea a fost uitata in lumea noastra caracterizata de atatea “metode de tratament”.

La clinica Dr. Robert Morse, din Florida, SUA, din 100 de persoane suferind de diverse forme de cancer, care apeleaza la el, aproximativ 70% sunt capabile de auto-vindecare, 20% nu reusesc sa parcurga programul, iar 10% sunt intr-un stadiu avansat al bolii si refuza sa mai traiasca.

Sanatatea si boala nu au nimic misterios. Boala este un proces natural!

Cand intelegem cum functioneaza organismul uman si care sunt cauzele ce provoaca disfunctii la nivelul tesuturilor, intelegem si care sunt cauzele ce determina simptomele manifestate in orice boala si invatam cum sa inversam procesul.

Ce este organismul omenesc?

Pentru a intelege care este cauza cancerului trebuie mai intai sa intelegem ce este organismul omenesc.

Definitia cea mai simpla a organismului omenesc este aceasta:

 • 100 trilioane de celule, si
 • 2 fluide: sangele si limfa

Deci, avem o gramada de celule si doua lichide interstitiale (in afara celulelor), sangele, care constituie 20% din acest lichid interstitial, si limfa, care reprezinta 80% din lichidul interstitial ce inconjoara fiecare celula, indiferent de organ si tesut.

Ca sa fie si mai clar sa folosim analogia cu o casa.

Fiecare casa are o bucatarie, unde se mananca. Aceasta este sangele.

Si in fiecare casa se gaseste si o toaleta, unde se elimina deseurile. Aceasta se face prin conducte care ajung fie la o fosa septica, fie se colecteaza si ajung la o fosa septica mare pentru intreg orasul, sau o parte din el. Acesta este sistemul limfatic.

In fosa septica se gasesc bacterii care descompun deseurile eliminate de la toaleta prin conducte. Daca nu ar exista aceste bacterii, intreg sistemul de eliminare ar fi compromis. Dupa un timp, tot ce deversam cand mergem la toaleta, va refula, va da pe din afara inapoi, pentru ca fosa septica este plina si nu mai poate primi alte reziduuri din cauza lipsei bacteriilor.

Conductele care merg de la toaleta la fosa septica sunt vasele limfatice, iar fosele septice sunt ganglionii limfatici (de exemplu, amigdalele) unde se gasesc bacterii ce descopum reziduurile si celulel moarte sau deteriorate.

Bacteriile nu sunt inamicii nosti, sunt prietenii nostri care ne ajuta si fara de care nu am putea trai. Asa ca nu trebuie sa le declaram razboi si sa ne luptam cu bacteriile ca sa le omoram. In afara de citeva bacterii daunatoare, periculoase, in general ele sunt esentiale atunci cand numarul lor este controlat.

Deci, nu scoateti ganglionii limfatici sub niciun motiv si nu folositi antibiotice de sinteza, decat daca este un caz disperat si nu aveti o alta solutie la indemana, pentru scurt timp. Despre antibiotice si efectul lor deosebit de nociv asupra sanatatii vom mai vorbi.

Cum am spus, sangele este intotdeauna alcalin, vindecator, alina. Sangele are un pH foarte constant intre 7,34 si 7,43, iar organismul face tot ce este in puterea lui ca sa mentina acest pH alcalin, intre aceste limite.

Limfa este acida pentru ca ea elimina deseurile rezultate in urma metabolismului celulelor. Acizii sunt corozivi, cauzeaza durere si inflamatie/umflare.

Acidoza este o afectiune pe care medicii alopati o numesc inflamatie. Inflamatia este un raspuns al sistemului imunitar al organismului omenesc predominant la proteine/acizi.

Cand ai cancer ce mediu este implicat? Chimie alcalina sau o stare de aciditate?

Da, este o stare de aciditate. De fapt, de hiperaciditate.

Cum se dezvolta cancerul?

Ceva deterioreaza anumite celule si apoi aceasta deteriorare a celulelor este transmisa mai departe celulelor prin mutatie.

Cum deteriorezi sau slabesti celulele? Cum ajungi la celulele tale si le deteriorezi sau slabesti?

Ei bine, asa cum am explicat mai sus, nu sunt decat doua fluide care ating fiecare celula.

In afara de acestea ai memoria genetica a celulei si trauma externa. Daca dam la o parte ultimele doua,  raman doar cele doua fluide care ating direct fiecare celula.

Si nu sunt decat doua parti ale chimiei: alcalin si acid. Nu poate fi mai simplu de atat.

Deci, acizii sunt cei care deterioreaza si slabesc celulele. Iar acesti acizi ajung la fiecare celula prin intermediul sistemului limfatic.

Daca sistemul limfatic este blocat, sau constipat, atunci acesti acizi, care reprezinta limfa, se acumuleaza in organism si incep sa atace organele si tesuturile. Primele afectate vor fi acele organe si tesuturi mai slabe.

Cauzele aparitiei cancerului

Deci, cauzele aparitiei si dezvoltarii cancerului sunt:

 1. Hiperaciditatea
 2. Acumularea de toxine al nivel celular.

Ambele variante vor duce la slabirea si deteriorarea celulei, la vlaguirea celulei si la pierderea energiei si a capacitatii de functionare normala a celulei, si astfel vor duce la pierderea energiei si a sanatatii intregului sistem.

Chimioterapia si radioterapia sunt extreme de nocive

Asadar, a folosi chimioterapia pentru a vindeca cancerul este ilogic si absurd, si constituie o barbarie demna de Evul Mediu intunecat.

Sa ne gandim putin. Cauzele cancerului sunt pe de-o parte hiperaciditatea, iar pe de alta parte toxicitatea. Avem un organism slabit, epuizat energetic, hiperacid si plin de toxine. Si venim cu chimioterapie, care este o substanta extrem de acida, cu pH cam 3 si extrem de toxica, pe care o intriducem in organism.

E ca si cum am incerca sa stingem focul turnand benzina peste foc.

Cei 3 rinichi ai tai (rinichii plus pielea) sunt vitali pentru eliminarea deseurilor celulare.  Marea majoritatea a oamenilor si-au pierdut capacitatea de a filtra acizii sub forma deseurilor celulare prin rinichi si piele.

Majoritatea acizilor la nivel de celula au un pH de 3.

Acidul clorhidric din stomacul tau este intre 1,8-2 pH.

Scara de masurare a pH=ului este una logaritmica. Adica intre 6 si 7 pH este o marime de 10. Intre 5 si 7 este 100, adica este de 100 de ori mai acid. pH 7 este considerat neutru. Tot ce este peste 7 pana la 14, este alcalin. Iar tot ce este sub 7, pana la 0 este acid.

Coca Cola are pH cam 3. Deci acidul clorhidrin din stomac este cam de 10 ori mai puternic decat Coca Cola (si decat acizii rezultati in urma metabolismului celulei).

Acidul din bateria masinii are un pH cam de 1, adica este de 10 ori mai acid, mai coroziv, decat acidul clorhidric. De aceea nu punem degetul in bacteria de la masina.

Vezi astfel cam cat de acida este substanta cu care se face chimioterapia.

De fapt majoritatea pacientilor de cancer mor din cauza chimioterapiei, nu din cauza cancerului. Aici gasesti un studiu sustinut de Asociatia Americana a Medicilor Chinezi. Si acesta este doar unul.

Cei care deja au facut chimioterapie si/sau radioterapie nu trebuie sa se simta vinovati. Ei nu sunt de condamnat, nu sunt de vina. Au facut ceea ce stiau ca este bine, la recomandarea medicilor, rudelor, prietenilor. Insa, nu exista nimeni care sa aiba mai multa nevoie de o detoxifiere profunda a intregului organism, de detoxifiere regenerativa, ca aceste dragi persoane.

Toti oamenii sufera de slabirea rinichilor si suprarenalelor

Nu exista practic in lume nicio persoana care sa nu aiba o slabiciune, mergand pana la epuizare, a rinichilor si glandelor suprarenale. Exista doar niveluri diferite de slabiciune.

Bebelusii sufera in masa de slabiciunea rinichilor si suprarenalelor in ziua de azi. Pentru ca bebelusii mostenesc sistemul limfatic al mamei si vin pe lume cu o memorie genetic afectata de generatii de stramosi. Stare cronica.

Radioterapia este la fel. Iradierea distruge factorii de transport si de utilizare a oxigenului de catre celula. Totusi glucoza poate penetra peretele membranei celulare. Astfel se va produce fermentatie in interiorul celulei, iar celula respectiva va sfarsi prin auto-intoxicare. Iar, in acest caz, reactia va fi decalata. Reactia la radioterapie se poate manifesta si pana la 20 de ani dupa iradiere.

Oricare dintre aceste doua solutii va provoca accelerarea procesului cancerigen si va duce la extinderea cancerului in alte zone ale organismului, ceea ce se numeste metastaza.

Insa, metastaza nu este rezultatul celulelor canceroase care incep sa calatoreasca prin organism. Ca un virus care se raspandeste. Ci, metastaza este rezultatul actiunii acizilor transportati de sistemul limfatic, care prin stagnare si inmagazinare continua sa atace coroziv din ce in ce mai multe organe, pana cand intregul organism este afectat.

Interventia chirurgicala, eliminarea unei parti din organ sau a intregului organ, iarasi nu inseamna vindecare. Ea nu se justififica in general, cu exceptia cazului in care tumoarea este foarte mare si prin indepartarea ei se ajuta organismul sa se detoxifice. Dar trebuie trebuie facuta detoxifiere si nu trebuie eliminate organe.

De asemenea, biopsia nu are rost si este periculoasa. Pentru ca nu conteaza ce fel de celule avem in tesutul respectiv, ca sunt benigne sau maligne.  O tumoare sau in chist, un nodul, este modul in care organismul izoleaza o punga de acid pentru a limita actiunea ei nociva asupra tesuturilor. Asa ca, nu are rost sa spargem aceasta punga si sa punem astfel in circulatie acizii pe care organismul s-a straduit din greu sa-i izoleze, sa-i compartimenteze.

Solutia reala pentru cancer

Solutia pentru cancer este DETOXIFIEREA REGENERATIVA, si este singura solutie pentru vindecare reala si definitiva. Orice alta cale va duce la recidiva.

Am scris despre un caz foarte cunoscut in Romania, de vindecare folosind detoxificarea, anume Doamna Elena Nita Ibrian, considerata promotorul hranei vii in Romania, in acest articol. Insa sunt mii de oameni din intreaga lume care au invins cancerul mergand pe calea detoxificarii regenerative, nu tratand boala, ci regenerand tesutul, celulele.

Legat de datele privind supravietuirea bolnavilor de cancer care fac chimoterapie, rezultatele oficiale, promovate de organizatiile guvernamentale si de companiile farmaceutice, sunt manipulate. Rata de supravietuire la 5 ani dupa diagnosticare si tratare cu chimioterapie a pacientilor nu este de 60%, sau si mai mare, ci de fapt este 8% (Dr. Robert Morse mentioneaza aceasta cifra, conform unor surse din FDA –  Food And Drug Administration este o agentie federala a Departamantului de Sanatate din SUA). La 10, adica supravietuirea pacientului cel putin 10 ani dupa diagnosticare si tratament cu chimioterapie, cifrele sunt diferite.

Daca s-ar dori acest lucru, am putea avea o rata de vindecare a cancerului de 90%.

NU UITA: Succesul in cazul cancerului (ca si in orice alta boala, de fapt) consta in concentrarea pe sistemul limfatic prin dieta si plante medicinale (plus alte terapii naturale, daca este necesar)!

Miliarde de dolari cheltuiti anual pentru institutii de cancer pentru a gasi medicamente si vaccinuri pentru vindecrea cancerului sunt inutile si ar fi mult mai bine folositi pentru a aprofunda calea de vindecare naturala veche de mii de ani. Solutia vindecarii cancerului (si a oricarei altei afectini) exista de mult timp, si aceasta este alcalinizarea si detoxiiferea organismului (vezi conceptul meu in 5 Pasi explicat aici) insa a o accepta si promova ar insemna pierderea castigurilor imense care se fac din cercetarea si tratarea cancerului.

Exista medici alopati care sunt sinceri si doresc din toata inima sa-si ajute pacientii sa se vindece. Insa sistemul creat a deformat adevarul si l-a inlocuit cu informatii care denatureaza realitatea pentru a propaga un anumit concept, o anumita idee. Majoritatea primesc aceste informatii de pe bancile scolii si apoi mai departe sunt formati si instruiti folosind teoriile si ideile, care aparent sunt sutinute de studii stiintifice, pe care concernele farmaceutice, SISTEMUL, le promoveaza. De aceea ei cred ca acesta este adevarul.

Si apoi sunt pedepsele, penalitatile aplicate celor care nu se conformeaza SISTEMULUI. Este o cale pe care trebuie sa mergi impotriva curentului. Si cere jertfire de sine. Si curaj.

Acestia, cand inteleg, nu vor mai recomanda pacientilor terapii si solutii care le fac rau, care ii imbolnavesc si mai rau. Si ii condamna la moarte.

Interesant este ca 75% dintre medici si oamenii de stiinta ar refuza chimioterapia pentru ei si familia lor, daca ar fi pusi intr-o astfel de situatie, insa o recomanda pacientilor. Vezi acelasi studiu.

Acum poti sa intelegi simplitatea procesului de aparitie si dezvoltare a cancerului. Tu detii cheia si puterea de a gasi remediul pentru tine. Si trebuie sa mergi fara teama, sa mergi cunoscand adevarul. Teama este folosta pentru a te controla. Este timpul ca sa te eliberezi. Este timpul sa traiesti in dragoste, respect, umilinta, bucurie, fericire. Bucura-te de viata. Si fii sanatos!

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....