Skip to main content

Comprese cu ulei de ricin

Comprsele cu ulei de ricin pot fi folosite de de 3-7 ori pe saptamana. Ele fac parte din arsenalul folosit de Dr. Robert Morse pentru detoxifierea regenerativa. Sunt foarte versatile si pot fi folosite in situatii de urgenta (trusa de prim ajutor) sau pe termen lung.

Materiale:

 1. O carpa moale de flanel sau fasa (bumbac sau lana) paiat la marimea potrivita (aproximativ 25 cm pe 30 cm pentru abdomen
 2. Ulei de ricin stors la rece (disponibil pe internet si la magazine naturiste)
 3. Folie de plastic
 4. Caldura (o sursa care sa nu fie electrica este de prefeart, cum ar fi o sticla de apa fierbinte sau un hydrocollator)

Instructiuni:

 1. Impatureste carpa ca sa aiba o grosime de 5-10 cm grosime
 2. Imbiba carpa cu ulei de ricin stors la rece
 3. Aplica carpa direct pe piele in zona care necesita tratament
 4. Pune a bucata de folie de plastic sau hartie cerata peste carpa imbibata in ulei
 5. Aplica caldura peste folis ade plastic sau hartia cerata
 6. Daca temperatura sursei de caldura este prea mare, infasoar-o intr-un prosop
 7. Mentine compresa timp de cel putin o ora, daca este necesar las-o toata noaptea.

Flanelul sau fasa folosita nu e nevoie sa fie aruncata dupa o aplicare. Ea poate fi tinuta intr-un container de plastic pentru a fi folosita ulterior (pune doar ulei din nou peste ea).

In timpul acestui tratament, fii constient de gandurile si emotiile care pot sa iasa la suprafata in tine sau in clientul tau. Se intampla frecvent ca in timpul procesului detoxifierii sa experimentezi ganduri si emotii toxice din trecut. Acestea sunt eliberate din tesuturi la fel cum sunt eliberate toxinele fizice!

Uleiul de ricin, cunoscut si sub denumirea de Palma Chirsti, este folosit de secole in scopuri curative, constituind un tratament pe care l-a intuit Edgar Cayce, cel care l-a si prescris apoi pentru numeroase afectiuni.

Cercetarile preliminare asupra cataplasmelor cu ulei de ricin, intreprinse la Facultatea de Medicina George Washington, indica faptul ca ele imbunatatesc functionarea sistemului imunitar, maresc dilatarea si dedurizeaza tesuturile si muschii.

La ce pot fi folosite compresele cu ulei de ricin

Sunt multe utlizari ale compreselor cu ulei de ricin si ale uleiului de ricin in general. Dintre acestea mentiona:

— Apendicita – Dureri menstruale – Artrita – Colecistita, dureri biliare – Colita – Congestie – Constipatie – Dureri de cap – Inflamatii – Tulburari intestinale, hepatice, renale si pelviene – Eliminarea slabă – Scleroderma – Lipom – Ciroza – Nevrite – Chisturi, tumori – Toxemie

Compresele se pot aplica astfel:

Pe partea dreapta a abdomenului, pentru stimularea ficatului; acestea sunt recomandate uneori in programul de detoxifiere a ficatului; – pe mijlocul abdomenului, pentru constipatie si alte tulburari digestive – Pe articulatii umflate, intinderi musculare, bursita

Cataplasmele cu ulei de ricin aplicate pe abdomen sunt de natura sa detoxifice intregul organism. Ele pot fi de asemenea utilizate in tratarea sindroamelor dureroase, deplasarilor de disc, tumorilor, tiuitului in urechi, greturilor, inflamatiilor, organelor intarite sau lasate si intr-o multitudine de alte afectiuni.

Aplicate local, ele pot de asemenea contribui la dislocarea sau dizolvarea formatiunilor canceroase. Cu precadere au efecte benefice in tratamentul afectiunilor pulmonare, mai ales in cazurile de astm.

Pacientii care sufera de afectiuni pulmonare sunt cel mai greu de detoxificat, deoarece multi dintre acestia recurg la inhalatoare, care blocheaza sau retin toxinele in tesutul pulmonar, in loc sa permita congestiei sa fie eliminata sau expectorata.

Alveolele pulmonare pot fi curatate, insa tesuturile sunt supraincarcate. Aceasta situatie poate afecta si, de cele mai multe ori chiar asta se intampla, sistemul nervos, provocand spasme. De aceea, detoxificarea plamanilor e o necesitate imperioasa daca se doreste cu adevarat eradicarea unor probleme cum e astmul.

Cataplasmele cu ulei de ricin pot sustine, intr-o proportie semnificativa, bolnavul in cursul crizelor spasmodice, adica atunci cand acesta are nevoie de aer. Ca antispastic, se mai poate folosi Spasm Calm de la dr. Robert Morse, sau daca nu, o tinctura de lobelia, din care se va lua cate o lingurita in timpul crizei.

Acest remediu naturist inlocuieste inhalatorul. Atentie insa, numerosi pacienti sunt atat de obisnuiti cu inhalatoarele, incat s-ar putea sa fie necesara folosirea lor chiar si in timpul acestui proces. Insistati in sensul eliminarii, nu a suprimarii lor.

Cataplasmele cu ulei de ricin sunt utile in afectiuni specific feminine cum ar fi durerile abdominale si distensia, fibroamele si chisturile ovariene sau uterine, endometrioza si disconfortul in timpul ciclului menstrual.  (Sursa: https://www.astrocafe.ro/articole/cataplasmele-cu-ulei-de-ricin-un-remediu-eficient-pentru-afectiuni-feminine-si-nu-numai)

Vindecare deplina,

Florin Balint

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....

One thought to “Comprese cu ulei de ricin”

 1. Buna seara,
  Va citesc articolele care sunt foarte bine structurate informational.
  A-ti folosit uleiul de ricin pe lipoame? Ce rezultate a-ti obtinut? In cat timp se resorb?
  Multumesc, cu admiratie
  Edith

Nu se adaugă comentarii.