Skip to main content

”Oil-pulling” pentru dinti mai sanatosi

Oil-pulling este o tehnica de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului – asa cum ii spune si numele.

Aceasta tehnica de oil-pulling este folosita de secole in medicina ayurvedica si este o procedura foarte simpla: trebuie sa iti clatesti gura cu ulei timp de 20 de minute.

Foarte multi care folosesc aceasta tehnica si-au vindecat gingivita, infectii dentare, gingii moi, au scapat de durerile de cap si chiar au avut dintii mai albi, in timp.

Cum se procedeaza?

Fa un amestec din urmatoare uleirui esentiale:

1 picatura de ulei de oregano

2 picaturi de ulei esential de tamaie – Frankincense

3 picaturi de ulei esential de Arbore de Ceai (Melaleuca)

4 picaturi de ulei esential de lamaie

Aceste uleiuri esentiale se pun intr-o lingura de ulei de cocos fractionat si se amesteca.

Si cu acest ameste foarte puternic se face oil-pulling.

Problema principala pentru care facem carii, avem infectii si alte afectiuni dentare o reprezinta tot intestinele. Din intestine se urca pana la cap, si pana la gura, toxinele acumulate acolo.

De aceea, daca te duci la dentist, iti gaureste dintele, iti curata bine osul si astupa cu o plomba, va rezolva aceasta situatia? NU.

Caci, intestinele sunt la fel, nu au fost curatate si trimit mai departe toxine spre creier si gura. De aceea pana la urma ne pierdem dintii cariati.

Pe langa curatarea temeinica a intestinelor, oil-pullingul cu aceste amestec ajuta la eliminarea virusilor, bacteriilor, fungilor si reda sanatatea dintilor si a gingiilor. Acest procedeu este foarte bun mai ales in timpul detoxifierii.

Cel mai bun moment in care sa faci oil-pulling este dis-de-dimineata, cand abia te-ai trezit. Atunci ai cele mai multe bacterii in cavitatea bucala, iar uleiul le indeparteaza.

Ai nevoie doar de o lingura de ulei (sau mai putin daca ti se pare prea mult deodata). Chiar daca in general trebuie sa clatesti gura timp de 20 de minute, nu esti obligata sa faci asta chiar atat de mult, mai ales daca esti la inceput. Chiar si 5 minute sunt de ajuns.

In plus, nu trebuie sa ramai nemiscat la baie in timp ce clatesti gura cu ulei, ci poti continua rutina ta de dimineata.

Oil-pulling nu inlocuieste spalatul pe dinti, ci ajuta la indepartearea bacteriilor din gura.

Dupa ce ai terminat de clatit cu ulei, te poti spala pe dinti ca in mod obisnuit.

Clatirea gurii cu ulei nu trebuie sa fie viguroasa, ci poate fi un proces lent, altfel daca faci acest lucru mai multe minute la rand te vor durea falcile.

Aceste amestec dupa cele 20 de minute se scuipa. Nu se inghite, caci este foarte toxic, fiind incarcat in urma procedeurlui cu virsui, bacterii, fungi, toxine!

 

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....