Skip to main content

Postul mic – un secret al vindecarii si intineririi

Inainte de a apare cartile Dr. Hiromi Shinya, „Enzima intineririi” si „Enzima miracol – Cum sa ajungi sanatos la 100 de ani”, eu practicam ceea ce el numeste „Postul mic”.

In ce consta „Postul mic”?

Acesta este un post de dimineata. Acest post Shinya, cum mai este numit, nu incepe dimineata, ci in seara anterioara.

Pentru a nu solicta intestinele si pentru a evita consumul nenecesar de enzime, ar trebui sa termini cina nu mai tarziu de ora 21, dar ideal ar fi ora 18 sau 19.

Dupa cina nu se va consuma niciun aliment, ci doar se va bea apa buna. Dr. Shinya foloseste apa Kangen, eu prefer „apa vie” realizata cu produsele H-500 si Coral Mine. Puri si simplu iei cea mai curata apa si pui in ea unul sau ambele produse.

De  aceea eu am de multi an un purificator prin osmoza inversa, pe care ti-l recomand si tie. Daca nu ai purificator, poti cumpara de la supermarket apa cea mai curata. In urma cu mai multi ani de zile, in urma masuratorilor eu am gasit ca apa Devin este cea mai curata, urmata pe locul doi de apa Bucovina.

Aceasta apa, obtinuta cu produsele H-500 si/sau Coral Mine, datorita ORP-ul sau negativ reduce radicalii liberi si, prin urmare, reduce inflamatiile din organism (recomandat este un pH de 8,5).

In dimineata urmatoare, la trezire, se soarbe 500-750 ml de apa la temperatura camerei. Dupa acea se mananca un fruct proaspat de sezon. Acesta este micul dejun. Fructele nu se fierb, ele se consuma proaspete.

Nu trebuie consumata niciun fel de hrana gatita pana la ora pranzului. Se recomanda sa bei 500-750 ml de „apa vie” intre micul dejun si ora pranzului. Poti sorbi aceasta apa putin cate putin sau s-o bei pe toata cu jumatate de ora inainte de pranz. Ar trebui sa eviti consumul de apa nefiltrata de la robinet. Apa cea ma buna este cea din care au fost scoase toate substantele nocive care intra in corp si se acumuleaza.

Nu se bea apa de la frigider, ca sa nu racesti corpul.

Daca iei masa de pranz la ora 12, inseamna ca ai tinut post timp de 15 ore, daca ai terminat cina la ora 21. Daca ai terminat cina la ora 18, atunci ai 18 ore de post!

Vei descoperi ca, cu un mic efort, poti tine 15-18 ore de post, adica mai mult de jumatate din ciclul diurn.

Aceasta tehnica simpla a postului mic Shimya este suficienta pentru declansarea autofagiei si declansarea detoxificarii celulelor noastre. Apoi, un pranz si o cina nu prea abundente ii vor aduce organismului nutrientii necesari.

Chiar si daca nu este facut in fiecare zi, ci doar de 2-3 ori pe saptamana, acest ciclu iti va revitaliza celulele si le va mentine fara „gunoaie” toxice. Vei fi uimit cata energie va avea atat corpul, cat si mintea ta pe masura ce te eliberezi de celulele si proteinele avariate. Mai mult, vei deveni tot mai motivat in munca. Vei vedea ca nu este prea dificil, odata ce ai inceput sa practici acest obicei zilnic, sau saptamanal.

Varianta mea de „post mic” era doar cu lichide pana la praz, adica pana mancam prima masa solida. Asta este mai puternic decat postul descris mai sus, asa cum il recomanda Dr. Shinya.

Iar de cativa ani practic postul uscat in acest interval, adica de la masa de seara pana la prima masa a zilei (care de obicei este suc de fructe), cel putin pana la ora 11, sau cam pe acolo. Iar prima masa cu fructe o mananc mai tarziu dupa ora 12, poate chiar ora 14, sau 15. Post uscat inseamna a nu bei niciun lichid si nu mananci nimic.

Acest post care este de fapt un post intemritent, daca este practicat zilnic aduna bile albe in punga ta in ceea ce priveste detoxifierea si vindecarea.

Postul zilnic, cheia vindecarii,

Florin Balint

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....