Skip to main content

5 metode de curatare a intestinelor

Intestinele au o importanta prioritara in ceea ce priveste vindecarea deplina a intregului organism. De fapt, putem spune ca „degradarea sanatatii intestinelor este principala cauza a aparitiei majoritatii problemelor de sanatate ale oamenilor” (Dr. Robert Morse). Timp de 50 de ani, Dr. Robert Morse, iar Dr. Bernard Jensen, prietenul Dr. Robert Morse, timp de 60 de ani, au predat cursuri pe aceasta tema a vindecarii intestinelor.

Dr. Bernard Jensen, in urma cercetarilor si activitatii sale ca vindecator, pe care a desfasurat-o pe 300.000 de pacienti, concluziona: „Intestinul gros (colonul) este primul organ pe care trebuie sa il ingrijim in mod invariabil, inainte de a se produce efectiv o vindecare la nivelul intregului organism”. Chiar domeniul sanatatii naturiste s-a dezvoltat pronind tocmai de la afectiunile tractului gastrointestinal.

Ca sa ferim intregul corp de toxicitate si degradare, trebuie sa pastram intestinele intr-o stare cat mai buna de functionare.

Tractul gastrointestinal este centrul, sau „butucul” (analogia cu roata) organismului, sustinand intreaga sa  activitate. De aceea, tractul digestiv este unul din principalele sisteme ale organismului de care trebuie sa ne ocupam in orice program de detoxifiere regenerativa.  Acest canal, de la gura pana la anus, este calea prin care sunt introduse in organism energia si componentele chimice din alimente si se elimina deseurile, lucru esential pentru supravietuirea organismului.

Tractul digestiv joaca un rol esential si in functionarea sistemului limfatic, care este baza conceptului nostru de vindecare, dupa cum stiti, bazat pe intelegerea Dr. Robert Morse. Rinichii, pielea si tractul digestiv sunt caile de eliminare a reziduurilor din organism. Rinichii si pielea pentru eliminarea limfei, adica a rezidurilor metabolice, iar tractul digestiv pentru eliminarea in special a reziduurilor digestive.

Daca rinichii, pielea si colonul se infunda, sistemul limfatic se va bloca si el.

Sistemul nervos simpatic si parasimpatic controleaza tractul digestiv prin intermediul neurotransmitatorilor produsi de glandele suprarenale. Epuizarea glandelor suprarenale poate produce slabirea sistemului nervos, ceea ce va avea ca efect constipatia. De aceea, in cadrul vindecarii noastre este obligatoriu sa intarim si glandele suprarenale.

Despre Constipatie si vindecarea ei adevarata poti citi aici:

http://5pasienergieintreagazi.com/adevarata-cale-de-vindecare-a-constipatiei-cronice/

Nu se poate exagera cu importata pastrarii starii de sanatate si functionarea ideala a sistemului digestiv. Tractul digestiv este canalul principal in care are loc descompunerea alimenteleor ingerate in combustibil si materiale de constructie.

Dupa ce hrana a fost digerata ea este absorbita de catre captsuseala  intestinala prin intermediul vilozitatilor, care au forma unor degete. Asimilarea substantelor nutritive este la fel de importanta ca si digestia.

Trilioane de celule din care este format corpul nostru depind de asimilarea corecta a substantelor nutritive, care se produce la nivel intestinal. Ori, asimilarea corespunzatoare a substantelor nutritive la nivel celular este blocata de deseurile retinute in colon. Aceasta situatie duce la acumularea toxinelor si acizilor in intregul corp, iar la nivel intestinal la acumularea unei materii cleioase ce se depune pe intestine, numita „placa mucoida”. Aceasta placa mucoida provoaca inflamatii si distrugerea tesuturilor din peretii intestinali.

Placa mucoida este in mare parte rezultatul descompunerii amidonului (vezi cerealele!), zaharurilor si produselor lactate. Daca peretii intestinelor se acopera cu aceasta strat cleios numit „placa mucoida”, organismul nu va mai reusi sa absoarba nutrientii de care are nevoie pentru a functiona corect si a-si indeplini functiile la intreaga sa capacitate.

In plus, placa mucoida este un teren ideal pentru dezvoltarea parazitilor, acesti paraziti consumand toate substantele nutritive ramase in tractul gastrointestinal, si lasand in schimb substante toxice si perturbari ale intregului organism. Deci, avem de doua ori efect negativ acumulat astfel.

Orgaismul are o flora intestinala, care in stare normala, cand tractul digestiv este sanatos, contine paraziti cu efect pozitiv, multe bacterii ce ajuta la dscompunerea pozitiva si benefica a diversilor produsi secundari de dezasimilare, rezultati din digestie. Un exemplu in acest sens il reprezinta complexul de vitamine B, produse prin actiunea florei intestinale asupra amidonului.

Dar cand flora intestinala este dezechilibrata prin consumul de alimente nepotrivite speciei umane, de exemplu carnea, si prin substante chimice nocive, de exemplu glifosat, atunci apar parazitii negativi, distrugatori, care se pot dezvolta in intestine in momentul cand au conditii favorabile pentru aceasta. Acesti paraziti distrugatori sunt toate tipurile de viermi (cu aspect fusiform, de carlig, plati etc) si de microorganisme proteolitice (agenti de descompunere a proteinelor).

Este extrem de important sa curatam peretii intestinali ca sa vindecam inflamatiile, concomitent cu eliminarea substantelor toxice din organism.

Daca avem o alimentatie sanatoasa, aceasta va face ca sa avem tranzit intestinal la aproximativ 30 de minute dupa masa. Este extrem de important sa avem 2-3 scaune pe zi. Daca tranzitul intestinal este incetinit, atunci se intensifica procesele de fermentatie si putrefactie, ceea ce duce la si mai multe toxine ce raman in corp si ne afecteaza. Aceste toxinetrec in sange si dau simptome precum cefalee, lipsa claritatii in gandire, gandire confuza, balonare, dureri abdominale, aritmie cardiaca si altele.

Diareeea este la fel de daunatoare ca si constipatia. Este de fapt reversul monezii. Eliminarea prea rapida a alimentelor din tractul gastrointestinal este la fel de rea ca si retinerea lor o perioada prea indelungata.

Diareea nu permite descompunerea adecvata a alimentelor, avand ca efect o slaba asimilare, iar constipatia provoaca fermentarea si putrefactia alimentelor, producand alcool, acidoza sistemica, gaze si inflamatii. Atat constipatia, cat si diareea, duc la infometarea organismului, privindu-l de nutrienti.

Iata cele 5 metode de curatare a intestinelor:

  1. Formulele din plante

O formula din plante buna trebuie sa curete intestinele, sa elimine placa mucoida, sa distruga parazitii, sa elimine inflamatia si sa fortifice peretii intestinali. O astfel de formula din plante trebuie luata zilnic in procesul de curatare si vindecare a organismului.

Dr. Robert Morse are seria de produse pentru tractul digestiv GI Renew#0-5, pentru diferite situatii in care se poate afla colonul, in functie de numarul de scaune zilnice si saptamanale. Tot Dr. Robert Morse are un produs foarte bun numit GI Broom, cu care se curatata peretii intestinelor de placa mucoida si se stimuleaza miscarea sistemului limfatic din peretii intestinali. Vezi aici detalii:

http://www.i-love-fruits.com/product/gi-renew-2-mild-90-capsules/

Eu am facut, impreuna cu un expert in fitoterapie,  dupa modelul produselor Dr. Robert Morse, ceaiurile 5 Pasi. Ceaiul pentru tractul digestiv are scopul de a curata si intari intestinele. Aici poti citi mai multe despre ceaiurile 5 Pasi:

http://5pasienergieintreagazi.com/ceaiurile-5-pasi-o-alternativa-mai-ieftina-de-5-ori-la-produsele-dr-robert-morse/

Remediile concepute de Dr. Robert Morse se deosebesc de altele de pe piata si prin faptul ca acestea nu sunt laxative si nu creeaza dependenta. Ele au proprietatea de a curata concomitent si saculetii (diverticulii) formati prin agresarea peretilor intestinali.

  1. Hidrocolonul

Curatarea colonului prin aceasta metoda care foloseste un  aparat special, de performanta, este benefica si ajuta foarte mult la curatarea colonului si astfel la vindecarea intregului organism. Astfel se elimina placa mucoida depusa de-a lungul vietii pe peretii colonului.

Acesta placa poate contine formatiuni compacte, dure, ce se pot mentine in organism peste 50 de ani, provocand multiple efecte negative asupra intregului corp.

Se recomanda sa se faca vreo 5 sedinte de hidrocolon la inceputul detoxifierii, dupa care se continua cu formulele din plante si alimentatia pe termen lung. Pentru rezultate maxime de curatare a colonului se recomanda ca incepand cu o luna inainte de sedintele de hidrocolon sa trecem pe o alimentatie compusa exclusiv din alimente crude si sa se adauge produse din plante pentru recuperarea intestinala.

Hidrocolonul efectueaza curatari puternice ale intregului colon: rect, sigmoid, colon descedent, colon transversal, colon ascendent, pana la cec. Insa hidrocolonul nu curata intestinul subtire. De aceea este recomandat sa combinam hidrocolonul cu Programul Colo Vada (vezi mai jos prezentarea lui), care face curatarea intregului tract digestiv, de sus in jos, in timp ce hidrocolonul curata doar colonul de jos in sus.

In urma curatirii colonului se elimina acidoza, se destinde stomacul, se reduc durerile in zona lombara, se reduc durerile sciatice, se reduce cefaleea si febra, se ajuta la curatarea zonei capului, ca sa enumeram doar cateva dintre efectele benefice.

  1. Clismele

Sunt similare cu hidrocolonul, numai ca le putem face acasa cu dispozitive simple si ieftine. Spre deosebire de hidrocolon, clismele nu curata atat de profund colonul, dar sunt foarte utile atat pentru situatii de urgenta, cat si in cadrul unui post sau a unui program de detoxifiere.

Pentru clisme se foloseste apa cat mai curata, ideal cea purificata prin osmoza inversa sau distilare, la temperatura camerei.

In loc de apa se pot folosi si infuzii din plante medicinale, care au capacitatea de a curata si fortifica peretii intestinali, precum: crusin american, radacina de nalba mare, ulm cu coaja neteda, frunze de patlagina mare, radacina de brusture, gentiana etc.

Nu trebuie sa abuzam de clisme, sa depindem de ele pentru scaun.

Clismele cu cafea nu sunt indicate, decat cel mult atunci cand colonul este „inchis”, iar organismul nu are niciun fel de caun. Insa numai pe termen scurt. Altfel, folosirea pe termen lung a clismelor cu cafea are efectul unui sfichi de bici, ducand la slabirea colonului, inflamatii la nivel hepatic si renal, slabesc sistemul nervos, generand hiperactiivitatea sau hipoactivitatea acestui sistem.

Acest lucru va avea ca urmari tulburarile nervoase, constipatia severa, diaree balonari, edem si acidoza.

Se mai pot folosi si clismele cu sucuri proaspete din verdeturi in cazuri de debilitate grava, care presupune slabiciune si oboseala extrema, lipsa de energie si vitalitate. Se pot folosi grau incoltit, spanac, varec, lucerna, orz sau clorofila etc. Aceste sucuri sunt imediat absorbite de peretele colonului si incarca organismul cu energie electrica, conferind energie intregului organism.

  1. Argila

Argila reprezinta o alta modalitate de a ajuta curatarea si fortificarea intestinelor. Argila se poate folosi atat intern, cat si extern in acest scop. Vezi cartea „Argila vindecatoare”, de Raymond Dextreit, tradusa si publicata de un asociat al meu. O poti gasi la mine, eventual cand comanzi si alte produse.

  1. Programul Colo Vada

Ultima metoda de curatare a intregului tract digestiv, nu doar a colonului, ci si a intestinului subtire, care face si o usoara deparazitare si detoxifica intregul corp, este Programul Colo Vada. Exista doua variante acum: Colo Vada Plus (cel vechi), si Colo Vada Light (cel nou, mai usor de folosit).

Acest program realizat acum mai bine de 30 de ani de un naturopat canadian, este format din 3 etape, in total tine 14 zile, si se recomanda, pentru rezultate maxime, hidratarea celulara cu cel putin 14 zile inainte de inceperea programului si pe timpul lui cu H-500, Coral Mine, HydraMax.

Pana la sfarsitul lunii iulie exista o promotie speciala la Programul Colo Vada Light, pe langa cei 20% mai este si o reducere de 15%, astfel incat pretul final este 275 RON. Termenul de expirare este decembrie 2021. Aici poti citi mai multe informatii despre Colo Vada Light:

https://ro.coral.club/shop/program-colo-vada-light.html?REF_CODE=126991921306

Daca vrei sa comanzi, da mai intai click pe acest link, inscrie-te la Coral Club (este gratuit si nu implicia nicio obligate) , dupa care din contul au personal poti comanda orice produs.

La Colo Vada Plus pretul este 378 RON, si spre deosebire de Colo Vada Light, in Etapa a 2-a, de curatare propriu-zisa, se tine post 4 zile cu apa biodisponibila, adica produsele, Coral Mine, H-500 si HydraMax.

Este recomandat sa facem cel putin de 2 ori pe an Programul Colo Vada, si atunci cand este cazul, in functie de situatie si obiectivul urmarit. Programul este usor de folosit de catre oricine acasa, contine in pachet toate informatiile si instructiunile necesare, si poate fi facut si atunci cand mergi la serviciu. Daca ai intrebari, poti sa ma contactezi fie pe email la florinbalint@gmail.com sau la telefon 0723128702.

Pentru intestine sanatoase,

Florin Balint

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....