Skip to main content

Terapia Hijama si sistemul limfatic

L-am cunoscut de curand pe domnul Dr. Bijan prin intermediul unei cliente de-a mea, cu care lucrez intr-un program de detoxifiere. Venise pentru a o ajuta cu un picior umflat din cauza sistemului limfatic care inca nu functiona normal.

Dr. Bijan vine din Iran si a facut Facultatea de Medicina in Romania, dupa care i-a placut aici si a ramas. S-a specializat in chirurgie. Acum lucreaza de mai multi ani ca medic pe salvare.

Insa hobby-ul, sau mai bine zis, pasiunea sa, este medicina alternativa complementara, asa cum se numeste ea astazi. Provenind dintr-o tara si o zona (Asia) renumita pentru practicile medicale naturale si avand si in familie aceasta traditie, el s-a apucat sa studieze pentru a-i ajuta pe oameni.

Terapia Hijama

Una dintre cele mai intersante si utile terapii naturale, cel putin pentru mine, avand in vedere conceptia mea de vindecare si sanatate bazata pe sistemul limfatic asa cum il prezinta Dr. Robert Morse, este Tarapia Hijama.

Terapia Hijama este cunoscuta si sub numele de terapia cu ventuze. Si noi folosim in Romania ventuzele. De obicei le folosim calde, adica se ung cu spirt inauntru, se da foc, se incalzesc si se aplica astfel pe piele. Caldura creeaza vidul care suge, trage pielea.

Mai sus se poate vedea cum arata un set de ventuze cu aparatul care creeaza vid si aplica ventuzele.

Insa exista si varianta rece de folosire a ventuzelor, aplicarea ventuzelor realizandu-se cu o pompa de vid. Si aici exista doua variante, cu intepatura si fara intepatura.

Importanta este varianta cu intepatura, caci in acest fel limfa este scoasa, impreuna cu o mica cantitate de sange. Astfel se poate ajuta sistemul limfatic in zonele unde este cel mai congestionat. Se poate elimina din limfa acida si astfel sa se vada imbunatatiri, efecte benefice imediate. Bineinteles, asta nu exclude alimentatia bazata preponderent pe fructe si plantele pentru detoxifierea sistemului limfatic.

Mai sus se poate vedea o aplicare la rece cu intepatura a ventuzelor.

Dar Terapia Hijama poate ajuta la punerea limfei in miscare si la aliminarea ei, stiind ca acesta este secretul vindecarii oricarei afectiuni.

La fel ca in acupunctura, exista anumite puncte unde se pun aceste ventuze in functie de afectiune, sau de obiectivul urmarit. In Asia,  in special in Iran, de unde provine Dr. Bijan, exista peste tot astfel de centre unde omul poate folosi terapia Hijama. Iar oamenii sunt educati, stiu cat de benefica este aceatsa terapie si apeleaza la ea nu numai cand sunt bolnavi, dar si preventiv.

In ce afectiuni se poate folosi Terapia Hijama

Terapia Hajima, deoarece actioneaza pe sistem limfatic, se poate folosi in orice afectiune. Dar frecvent este folosita si da rezultate foarte bune in: diabet, hipertensiune, colesterol, constipatie, obezitate, impotenta, ficat gras, migrene, varice, picioare grele, umflate etc. Se pot evita atacurile de cord si acidentele vasculare cerebrale utilizand Terapia Hijama.

Informatii pentru consultatie

Rezultatele se vad de la prima sedinta. O sedinta costa 100 RON si este nevoie in medie, de cel putin 3-5 sedinte. La prima sedinta se cumpara un set de ventuze speciale, care costa la Dr. Bijan doar 50 RON, si care sunt de folosinta personala. O sedinta dureaza 30-60 minute, iar urmele de ventuze dispar in 5-7 zile.

Procedurile terapeutice pot fi aplicate incepand cu varsta de 20 de ani (mai ales pentru preventie), dar este recomantada in special persoanelor de peste 40 de ani, cand acumularea toxinelor si stagnarea limfatica este evidenta.

Telefonul domnului Dr. Bijan este 0722 742 157. Daca il apelati spuneti ca veniti din partea lui Florin Balint, de pe grupul de Detoxifiere Regenerativa Celulara Dr. Robert Morse ND. Aici este si site-ul lui cu mai multe informatii despre terapiile pe care el le foloseste:

https://bijan.ro/

Ceea ce m-a impresionat la Dr. Bijan si m-a determinat sa colaborez cu el este faptul ca intelege importanta sistemului limfatic si pe asta se axeaza in vindecare, in Terapia Hijama. Lucru care este o raritate in randul medicilor.

Trebuie sa mentionez ca Dr. Bijan locuieste si practica terapiile sale in Bucuresti. Si are un cabinet unde joi si seara in mai multe zle din cate am inteles poate sa ajute pacientii, iar daca este vorba de cazuri imobilizate, care nu se pot deplasa de acasa, atunci vine el cu masina.

Hirudotrapia

O alte terapie naturala pe care o foloseste dansul, pe langa Terapia Hijama, este Hirudoterapia.

Hirudoterapia este terapia care foloseste lipitorile. Si la noi in Romania a fost folosita mai demult. Aceatsa terapie, desi este o practica terapeutica de mii de ani, a fost redescoperita in secolul XX.

Mai sust putei vedea cum se aplica lipitorile pe anumite zone alese special.

Un rol important in readucerea terapiei cu lipitori pe “scena medicala” ii revine medicului rus A. Kraseniuc din St. Petersburg, care a pus bazele teoriei moderne a acestei metode de tratament. Astfel, multa vreme, lipitorile au fost o sursa naturala importanta in obtinerea produselor farmaceutice de tip anticoagulant si vasodilatator, utilizate in special in tratamentul afectiunilor cardiace.

Scoala medicala de chirurgie plastica franceza are o experienta veche in utilizarea lipitorilor, in cazurile in care a fost nevoie de reatasarea unui membru sau chiar in vindecarea mai rapida a cicatricelor postoperatorii.

In ultimii 30 ani au inceput sa se ocupe mai multe tari de cercetari stiintifice in domeniul hirudoterapiei. In 1990, a fost formata societatea mondiala de hirudologi si deja in 1991 a avut loc primul congres mondial Hirudologic. Dr. Bijan este acrediat si a facut cursuri si la aceasta societate, la Londra, pe langa cele facute acasa in Iran.

Dupa studiile facute, in saliva lipitorii au fost depistate mai multe substante biologic-active, care asigura efecte curative. Trebuie mentionat ca acest efect se datoreaza mai multor factori, cei mai importanti fiind: reflexogen, mecanic, biologic, cuantic. In functie de locul ales pentru aplicarea lipitorii, se asigura un efect sau altul asupra corpului uman, de aceea alegerea metodologiei in hirudoterapie reprezinta unul dintre factorii principali pentru un tratament terapeutic de durata.

Hirudoterpia se poate folosi ca terapie de sine statatoare sau impreuna cu Terapia Hijama, cu ventuze.

In incheiere iata din nou datele de contact ale domnului Dr. Bijan: Telefon 0722 742 157. Daca il apelati spuneti ca veniti din partea lui Florin Balint, de pe grupul de Detoxifiere Regenerativa Celulara Dr. Robert Morse ND. Iar daca aveti nelamuriri putei sa ma intrebati si pe mine la 0723.128.702.

Puteti folosi fie Tearapia Hijama (ventuze), fie Hirudoterapia (lipitori), fie impreuna.

Insa nu uitati ca deoxifierea sistemului limfatic, care este cheia vindecarii oricarei afectiuni, se face in primul rand prin schimbarea alimentatiei si prin folosirea plantelor medicinale, aceasta reprezentand baza, la care s epot adauga alte terapii naturale care ajuta la miscarea si eliminarea limfei, as acum am prezentat in acest articol:

http://5pasienergieintreagazi.com/cum-sa-faci-detoxifierea-sistemului-limfatic-secretul-rezolvarii-definitive-oricarei-probleme-de-sanatate/

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....

One thought to “Terapia Hijama si sistemul limfatic”

Nu se adaugă comentarii.