Skip to main content

AROMATERAPIE – Folosirea uleiurilor esentiale pentru vindecare

Uleiurile esentiale pot fi un ajutor important in vindecare, atunci cand sunt folosite si vazute corect in cadrul unui program de detoxifiere regenerativa. Alimentatia (fructele, sau cum spune Dr. Robert Morse, „fructele, fructele de padure si pepenii”) plus plantele medicinale folosite nu pentru o „boala”, ci pentru un organ, pentru detoxiifere, pentru punerea in miscare a limfei, vor constitui intotdeauan temelia casei. Iar aromaterapia, uleiurile esentiale, sunt acoperisul. Folosite astfel, uleiurile esentiale pot fi un ajutor nepretuit atat pentru cazurile cronice, cat si pentru cele acute. Mai jos aveti parerea Dr. Robert Morse, asa cum si-a exprimat-o el in cartea sa, „Sa traim sanatos fara toxine”:

Am afirmat mereu ca mancam ceea ce inspiram. Aromaterapia se bazeaza pe puterea uleiurilor esentiale extrase din plante de a fortifica, vindeca, stimula si revitaliza tesutul uman. Aceste uleiuri pot fi administrate fie prin inhalare, ingerare, fie prin absorbirea lor prin piele. FDA nu recomanda ingerarea uleiurilor esentiale, insa milioane de oameni din intreaga lume ingereaza uleiuri esentiale, considerand ca o data ce au fost aplicate pe piele, ele vor fi ingerate de organism.

Uleiurile esentiale sunt extrem de puternice si eficiente. Se spune ca ele reprezinta cei mai puternici compusi concentrati de pe planeta. Ele actioneaza in profunzime asupra tesuturilor, iar, daca sunt folosite corect, rezultatele sunt extrem de valoroase. Incercati sa folositi uleiuri esentiale ca adjuvant in procesul de insanatosire. Asemenea anumitor plante medicinale, anumite uleiuri vor avea un efect specific asupra diverselor organe sau procese care se produc in organism.

Uleiurile esentiale si efectul lor benefic

ULEI DE BUSUIOC – Antispastic. A se utiliza in migrene, pentru claritate in gandire, sustinerea sistemului nervos (datorat anxietatii si altele), sustinerea activitatii tiroidiene (insuficienta datorata depresiei), sustinerea glandelor suprarenale.

ULEI DE ANASON – Afectiuni respiratorii, in special astm; constipatie; indigestie; sustinator hepatic.

ULEI DE ARBORE DE CEAI (MELALENCA) – Un ulei exceptional ca sustinator al sistemului imunitar si nervos. Recomandat in Zona Zoster, ca antimicotic sau antiviral. Eficient in arsuri, stari de soc si eliminarea negilor.

ULEI DE BERGAMOTA – Pentru tratarea afectiunilor cutanate, congestii ale tractului respirator, sinusurilor, sistemului limfatic, in inflamatii, afectiuni ale tractului urinar, pentru combaterea parazitilor, in tratamentul glandelor endocrine. Se pare ca acest ulei afecteaza hipotalamusul cerebral.

ULEI DE CALAPAR SALBATIC – Ofera suport sistemului imunitar, sistemului limfatic, glandelor suprarenale (in special in stari emotionale).

ULEI DE CHIPAROS – Limfatic. Utilizat in arterita, bufeuri, ca sustinator pancreatic si pentru circulatie.

ULEI DE CIMBRU – Antimicrobian, inclusiv cu proprietati antibacteriene, antimicotice si antivirale. Este considerat un tonic moderat.

ULEI DE CORIANDRU – In pancreas (favorizeaza digestia), ca sustinator cardiac, pentru circulatie si in combaterea durerilor.

ULEI DE CUISOARE – In congestii respiratorii, reumatism, alergii (cuisoarele ofera suport limfatic), stres, dureri de dinti si tuberculoza. Puternic antiparazitar.

ULEI DE EUCALIPT – In orice tip de congestie sau afectiune pulmonara, diabet, cefalee, sinuzita, congestii limfatice sau inflamatii ale rinichilor.

ULEI DE GALBAN – Se spune ca mareste nivelul de spiritualizare. Antiparazitar datorita proprietatilor sale antibacteriene. Utilizat ca sustinator al sistemului limfatic, in stres si pentru circulatie.

ULEI DE GHIMBIR – Digestiv. Utilizat pentru pancreas, circulatie, in artrita, crampe, dureri dentare, ca laxativ si in mahmureala.

ULEI DE GREPFRUT – Sustinator limfatic. Utilizat pentru tratarea pielii, ficatului, sustinator endocrin. Antiparazitar.

ULEI DE IASOMIE – in inflamatii („…ite”), ca sustinator al suprarenalelor (in anxietate), in afectiuni hepatice, probleme respiratorii, sustinator al sistemului nervos si pentru muschi.

ULEI DE IENUPAR – Tract urinar, mai ales rinichi; in diabet (fiindca acest ulei sustine pancreasul); pentru sistemul endocrin; in tulburari de personalitate; pentru glandele suprarenale; in guta; sustinator al sistemului limfatic. Este un ulei foarte puternic. A se folosi cu prudenta!

ULEI DE ISOP – Antiparazitar (antibacterian, antiviral, antimicotic). Expectorant pentru sistemul respirator. Sustinator al sistemelor limfatic, urinar si digestiv. Este un ulei foarte puternic. A se utiliza cu prudenta!

ULEI DE IZMA CREATA – Similara mentei, izma sustine ficatul, tractul urinar si sistemul limfatic. Recomandata pentru afectiuni respiratorii si ca relaxant al sistemului nervos. Contine proprietati antimicotice.

ULEI DE LAVANDA – Excelent pentru rinichi si vezica urinara, in cefalee, dureri de urechi si ca relaxant al sistemului nervos. Acest ulei hraneste insidios nervii. A se utiliza pentru detoxificarea ficatului si veziculei biliare. Functioneaza excelent in toate afectiunile cutanate, inclusiv in arsuri.

ULEI DE LAMAIE – Pentru pancreas (in diabet si pentru digestie, printre altele). Asigura suport limfatic; ajuta tractul urinar (rinichi si vezica); cicatrizeaza tesuturile rupte; eficient in hemoragii.

ULEI DE LAMAIOARA – Antiparazitar pentru toate tipurile de paraziti: micoze, bacterii, virusi sau viermi. Utilizat in congestii pulmonare, stres, anxietate si tensiune (cand glandele suprarenale au nevoie de sustinere), tulburari dermatologice, probleme legate de functia tiroidiana (ca depresia sau afectiunile cutanate), stari congestive / limfatice, tumori, greata, guta, tulburari cardiace, circulatie si congestii ale cailor respiratorii.

ULEI DE LAMAITA – in tratarea tuturor afectiunilor legate de tesutul conjunctiv; folosit si pentru digestie (ajuta pancreasul, ficatul si altele); excelent pentru sistemul limfatic, tractul urinar, sistemul respirator, sistemul nervos; ajuta musculatura.

ULEI DIN LEMN DE SANTAL – Este considerat a avea efecte pozitive asupra ADN si ARN. Eficient ca digestiv prin actiunea sa de sustinator al ficatului si pancreasului. Bun pentru vezica, tiroida (in special in stari de depresie, probleme de utilizare a calciului), afectiuni cutanate, stres si voma. Contine proprietati antimicotice.

ULEI DIN LEMN DE TRANDAFIR – Proprietati antiparazitare (antibacterian, antimicotic si altele). Eficient pentru piele, ficat, sistem nervos, glande suprarenale (pentru calmarea stresului, anxietatii, sentimentelor de ingrijorare).

ULEI DE LOTUS ALB – Eficient ca tonic. Creeaza o stare de bine, se spune chiar ca ar provoca stari euforice. Are proprietati de spiritualizare. Intensifica activitatea sistemului imunitar. Are proprietati anticancerigene.

ULEI DE MAGHIRAN – Sustinator al glandelor suprarenale (in anxietate, tulburari ale sistemului nervos, stres). Minunat pentru tiroida (in depresii, cefalee sau impotriva vanatailor). Fungicid. Sustine tractul respirator si musculatura. Ajuta in eliminarea ticurilor. Elibereaza inflamatiile.

ULEI DE MENTA – Ideal pentru congestii respiratorii; eficient ca antispastic; excelent digestiv (ajuta pancreasul, ficatul si altele). Utilizat in afectiuni cutanate; in inflamatii; ca sustinator al tractului urinar si pentru claritate in gandire. Ajuta la eliminarea indispozitiilor matinale, in starile de soc, greata, ameteala si oboseala. Utilizat pentru dizolvarea pietrelor la vezica si in dureri dentare.

ULEI DE MESTEACAN – in artrite, dureri, detoxificare, congestii limfatice si afectiuni cutanate.

ULEI DE MOLID – Utilizat in inflamatii (diverse forme de „…ita”), ca sustinator al tractului urinar, are proprietati antimicotice si in tulburari tiroidiene in legatura cu sistemul osos, tegumentar, transpiratia.

ULEI DE MUSCATA (Pelargonia Granolens) – Pentru pancreas (in special in cazuri de diabet sau pentru digestie), pentru ficat / vezica; detoxifiant; sustinator al sistemului urinar; pentru piele; pentru sistemul limfatic.

ULEI DE MUSETEL – Relaxant muscular cu actiune blanda; utilizat in alergii, pentru vezica urinara, anxietate si digestie.

ULEI DE NUCSOARA – Stimulator digestiv (stimuleaza pancreasul) si laxativ. Ajuta in calmarea starilor de voma. Sustine activitatea cardiaca.

ULEI DE OREGANO – Antiparazitar (datorita componentelor sale antimicotice, antibacteriene si antivirale); excelent ca sustinator al sistemului imunitar.

ULEI DE PACIULI – Ajuta sistemul nervos, sistemul limfatic si sistemul endocrin, mai ales suprarenalele, in stari de anxietate si stres, si tiroida, mai ales in stari de depresie, cefalee si febra. Recomandat pentru piele; utilizat pentru claritate in gandire si in alergii care presupun suport limfatic.

ULEI DE PORTOCALE – Ajuta splina, glandele suprarenale (anxietate, stres, soc si altele), inima, ficat si sange. Mai este utilizat pentru proprietatile sale antimicotice si ca laxativ.

ULEI DE ROZMARIN – Utilizat in inflamatii, afectiuni hepatice, afectiuni cutanate, ca sustinator al pancreasului (in diabet), epilepsie, guta, tulburari cardiovasculare (inima si circulatie sanguina), confuzie si tulburari mentale, congestii ale cailor respiratorii si ale sinusurilor, stres. Utilizat si la nastere.

ULEI DE SALVIE – Un alt mare dezintoxicant, care ajuta in tulburari pulmonare, limfatice, ale sinusurilor, hepatice, cutanate si in congestii si obstructii ale circulatiei sanguine. Salvia este un excelent diuretic si ajuta in digestie. Eficient in inducerea transpiratiei, care favorizeaza eliminarea cutanata. Este considerat a fi un bun agent antibacterian, antimicotic si antiviral.

ULEI DE SCORTISOARA – Pentru digestie, deparazitare (scortisoara are proprietati antibacteriene), in tulburari cardiace, pentru accelerarea circulatiei, ca suport al activitatii renale, in combaterea durerilor de dinti.

ULEI DE SMIRNA (Commiphora Myrrha) – Ajuta in inflamatii, congestii respiratorii si hipertiroidie. Utilizat pentru proprietatile sale antimicotice, antibacteriene si sedative.

ULEI DE SERLAI (IARBA SF. IOAN) – Acest agent de echilibrare hormonala furnizeaza suport endocrin sistemului limfatic. Este utilizat si ca sustinator al sistemului nervos, ca tonic si in cefalee.

ULEI DE TARHON – Digestiv (sustine, in acest fel, pancreasul, ficatul). Utilizat in inflamatii (diverse „…ite”), ca laxativ si antiparazitar. Valoros in tratamentul anorexiei si ca sustinator al sistemului nervos.

ULEI DE TAMAIE (Boswellia Thurifera) – Sustinator al sistemului imunitar, al sistemului limfatic, pentru fortificarea hematiilor, in combaterea tumorilor, inflamatii si sustinator al tractului urinar.

ULEI DE TRANDAFIR – Sustine sistemul endocrin; bun in afectiuni care implica emotionalul; eficient in congestii pulmonare, TBC, impotenta, ulcer, afectiuni cutanate, depresie (datorita proprietatilor de sustinator tiroidian). Contine proprietati hemostatice (eficient in stoparea hemoragiilor interne si externe).

In magazinul cu produse naturiste pe care il conduce sora mea, avem o sauna in care punem intotdeauna uleiuri esentiale. Acestea ofera mari avantaje corpului, in special in scopul eliminarii prin piele, plamani, rinichi, chiar si intestine. Folosirea uleiurilor in acest mod efectiv extrage prin piele toxinele din organism. Recomand uleiurile de eucalipt, mesteacan, salvie sau lavanda (vezi mai sus proprietatile si utilizarea lor).

Uleiurile esentiale pot fi arse in lampi pentru ulei sau in recipiente speciale pentru arderea uleiurilor aromatice esentiale. Uleiurile esentiale pot fi puse in saculetul aspiratorului, ceea ce le va permite sa neutralizeze multe particule toxice care scapa din matura. Prin aceasta metoda, uleiul va fi pulverizat asupra zonei pe care o aspirati.

Lasati ca aroma uleiurilor esentiale sa va revigoreze si sa va imbunatateasca viata, in moduri infinite.

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....