Skip to main content

Cum afecteaza fructoza ficatul si ce rol are ficatul in ceea ce priveste fructoza?

Multi intreaba daca fructele sunt bune pentru ficat, avand in vedere ca, potrivit conceptiei unanim acceptata astazi de medici si nutrionisti,  fructoza ar fi procesata de ficat, iar în cantitatea mare de fructoza ar îngreuna ficatul ducand chiar la ficat gras. Insa, daca este aproape unnaim acceptata inseamna ca aceasta conceptie este corecta?

Argumentatia

Ati vazut vrei gorila sau cimpanzeu bolnav de ficat de gras? Alimentatia lor o constituie preponderant fructele.

La fel si alimentatia omului, este bazata pe fructe. Vezi acest articol:

Cum ar putea omul, a carui alimentaia sunt fructele, sa se imbolnaveasca mancand alimentele facute special pentru el?

Teoria lor este ca ficatul transforma fructoza in glucoza.

Dr. Robert Morse nu este de acord cu aceasta teorie.

Si a spus care este motivul:

Poti sa pui un diabetic tip 1, care are probleme cu productia de insulina (celulele beta si insulele din pancreas), pe alimentatia bazata pe fructe. Observatie directa, practica.

Glucoza necesita un transportator cum este insulina (hormon transportator) pentru a trece glucoza dincolo de peretele celulei.

Fructoza nu are nevoie de purtator, caci ea ajunge in celula prin difuzie.

Insa teoria este ca fructoza este transformata de catre ficat in glucoza.

Problema cu aceasta teorie este ca in cazul unui diabetic tip 1 ar fi o cantitate nefolosita de glucoza care ar creste nivelul de zahar din sange, iar acest lucru nu se vede in realitate.

De fapt se vede opusul, in general (sunt si exceptii) daca pui un diabetic de tip 1 pe glucoza, adica legume si verdeturi, si nivelul lor de zahar din sange ramane ridicat.

Si cand ii pui pe fructoza, adica pe fructe, nivelul lor de zahar se stabilizeaza.

Vorbim aici de fructoza naturala din fructe, nu fructoza pe care o cumperi la magazin sau zahar procesat.

Ei cred ca fructoza vatama ficatul. Acestea sunt zaharuri simple si nu exista niciun motiv sa convertesti fructoza in glucoza. Asta ar insemna sa presupui ca legumele si verdeturile sunt alimente superioare datorita continutului lor de glucoza, iar Dr. Robert crede, bazata pe observatie si experienta clinica  ca asta este o idee gresita.

Aici stiinta difera de practica reala, de experienta clinica si de ceea ce vezi in realitate.

Dr. Robert Morse pune toate cazurile lui de ficat pe fructe, fructe de padure si pepeni si ceea ce vezi este o regenerare a ficatului. Nu o imbolnavire a ficatului, sau ficat gras.

Stiinta are obiceiul de a intarzie decenii si secole pana reuseste sa demonstreze adevarurir care se constata, se observa din practica. Eu nu am de gand sa astept pana atunci. Sa lasam stiinta sa-si faca treaba, in timp ce noi folosim acest adevar descoperit si testat de Dr. Robert Morse in practica sa de 50 de ani. Si tu poti sa faci acest experiment simplu, asa cum l-au facut si altii, daca ai ficat gras, sau oricare alta afectiune a ficatului.

Vezi aici si un Facebook Live cu tema „Detoxifierea in cazul afectiunilor ficatului: hepatita B si C, steatoza hepatica, ficat gras, ciroza, cancer hepatic”:

https://www.facebook.com/groups/DetoxifiereRegenerativaCelularaDrRobertMorseND/permalink/2227093247366893

Pentru vindecarea deplina a ficatului,

Florin Balint

 

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....