Skip to main content

Formula vietii

Exista o formula a vieti. Ea este si o formula a mortii.

Aceasta formula a fost descoperita acum mai bine de 100 de ani.

Dar cati oameni o cunosc?

Invatam Teorema lui Pitagora sau Legea lui Arhimede.

Dar probabil ca nu ai invatat la scoala formula vietii.

Prof. Arnold Ehret a fost cel care a exprimat-o sub forma aceasta:

V = P – O

V= Vitalitatea organismului

P=Puterea care anima masinaria umana si care face ca omul sa reziste fara mancare un numar de zile.

O=Obstructiile din corp, adica toate depunerile din cauza mancatului prea mult si din cauza mancatului gresit. Mucus, toxine, depozite chimice care impiedica functionarea corpului

 

Scopul nostru este sa marim Vitalitatea. Dar cum putem face asta?

Puterea este practic infinita si la fel pentru orice om, dupa parerea Prof. Arnold Ehret.

Incercarea de folosi stimulente si mijloace fizice pentru a mari Puterea duce de fapt la scaderea Vitalitatii.

In plus, tot conform conceptiei Prof Arnold Ehret, Vitalitatea nu depinde in primul rand si in mod direct de alimentele pe care le consumam, ci de masura in care corpul este obstructionat in functionarea lui normala, cat de multe si cat de mari sunt Obstructiile, blocajele, din cauza mucusului si toxinelor din corp.

De aceea, el s-a detasat de miscarea raw vegana, care promova hrana cruda ca fiind solutia. Conform conceptiei lui, Vitalitatea nu depide in primul rand de alimentele pe care le consumi sau dintr-o alimetatie corecta.

Daca mananci prea mult din cele mai sanatoase alimente, in mod special daca corpul este plin de deseuri si otravuri, este imposibil ca acestea sa ajunga in sange si nutrientii sa-si arate eficienta. Acestea se amesteca cu mucus si toxine, acizi si de fapt reduc Vitalitatea, pentru ca in acest fel se maresc Obstructiile, nu Puterea.

Si aici, reamintesc de clasica „Criza de vindecare”, cand vrei sa refaci in cateva luni ceea ce ai stricat o viata intreaga, trecand rapid pe alimentatia cea mai corecta.

Unele alimente sunt mai usor de digerat si asimilat daca sunt gatite, dact in starea lor cruda.

Asadar, putem creste Vitalitatea scazand Obstructiile si aici trebuie sa ne concetram cu toate eforturile. Nutrientii din alimente nu conteaza in aceasta etapa (cat d emulti nutrienti conine un aliment), importanta este capacitatea alimentelor de a elimina Obstructiile la un moment dat intr-un caz individual.

De aceea, Prof Arnold Ehret nu vroia sa dea meniuri, retete, pentru ca el era ferm convins ca numai un program personalizat, in functie de mai multi factori, este solutia pentru vindecare.

Ca masuri ce trebuie luate, el recomanda in primul rand reducerea consumului de alimente sanatoase (mancatul peste masura, lacomia, fiind o greseala grava), mergand pana la eliminarea lor completa (postul), si apoi inlocuirea alimentelor producatoare de mucus si obstructii cu alimente care elimina obstructiile, si implict boala.

Sunt fructele cele mai bune alimente pentru dizolvarea si eliminarea Obstructiile?

Da, insa trebuie evaluat fiecare om si in functie de situatia sa trebuie facut un plan personalizat.

Uneori, Prof Arnld Ehret prefera niste alimente gatite pentru peacientii sai, in loc de alimente crude. Obiectivul nu este sa ai o alimentatie 100% raw vegana, ci sa ai alimentatia care este cea mai potrivita pentru tine pentru a elimina Obstructiile in etapa in care esti.

De  aceea, cand vad oameni care se cramponeaza de un purism alimentar, daca nu este 100% raw vegan  nu e bine, daca nu esti 100% fructarian nu e bine, ma gandesc ca oamenii nu ainteles inca calea spre vindecare deplina. Sigur, dupa ce ai curatat pe deplin corpul, fructele sunt cele mai bune alimente si iti va trebui doar o mica cantiatte ca sa-ti asigure vitalitate maxima.

Elimina mucusul si toxinele,

 

Florin Balint

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....