Skip to main content

Partea 1: Metoda Wim Hof

De vreun an si jumatate mai bine practic metoda lui Win Hof.
Cine este Wim Hof?
Este numit „Iceman”, „Omul de gheata”, deoarece foloseste frigul pentru a reaprinde focul interior, foc care la omul civilizat s-a cam stins, din cauza confortului si a vietii in care nu exista stimuli care sa forteze organismul sa functioneze la maxim.
Wim Hof, olandez de origine, are vreo 27 de recorduri Guiness la activ, toate legate de frig, putere si rezistenta exceptionale. Unul dintre ele consta in faptul ca a stat aproape doua ore intr-un vas cu gheata, i-au turnat cu galatea gheata pana la piept, si cuplat la diferite dispozitive de masurare, in public, el si-a pastrat aceeasi temperatura a pielii (vezi foto la aceasta postare). In astfel de cazuri, in timp scurt, intervine hipotermia.
Pe scurt metoda Wim Hof consta in:
Dusuri sau bai cu apa rece + Exercitii de respiratie + Vizualizare
Dimineata fac unul dintre exercitiile de respiratie si apoi dusul rece si asta m-a ajutat cu intarirea sistemului nervos si a sistemului endocrin (in special suprarenalele).
Legatura dintre respiratie si sistemul limfatic, care pe mine m-a interesat in mod special, o subliniaza si Wim Hof in ultimul timp (cred ca cineva i-a prezentat acest lucru).
Respiratia profunda, abdominala, pune in miscare limfa si de aceea daca invatam sa respiram corect putem intensifica programul nostru de detoxifiere bazat pe alimentatie (in special fructe), plante medicinale si post.
O sa public in curand mai multe despre aceasta metoda si un exercitiu simplu de respiratie, pe care oricine il poate face acasa dimineata.
In ceea ce priveste dusurile cu apa rece, si aici functioneaza principiul de baza la gradatiei.
Se incepe cu apa mai putin rece, expunerea este mai scurta si se creste in timp. Detalii pe viitor.
Poti incepe prin a incheia dusul cu apa calda cu apa rece. La sfarsitul unui dus normal cu apa calda, sa reduci temperatura apei cat poti si sa stai atat cat poti la inceput sub apa aceasta rece.
Beneficiile sunt multe si vom vorbi despre ele, dar in mod special sistemul limfatic va fi ajutat.
Si Dr. Robert Morse recomanda compresele sau dusurile alternante cald-rece, ca fiind foarte bune pentru punerea in miscare a limfei. In special in zona capului, unde se acumuleza limfa stagnanta, si unde este atat de greu sa pui limfa in miscare, aceasta metoda vine si ajuta (pe langa fructe, plante si post).
Cupland conceptul de sanatate al Dr. Robert Morse cu metoda Wim Hof cred ca putem trece la un nivel superior de vindecare, la o putere si intensitate mai mare de detoxifiere si vindecare. Ceea ce s-ar traduce in practica prin scurtarea timpului necesar vindecarii unei afectiuni, sau susccesul in vindecarea altor afectiuni care nu au putut fi vindecate in trecut.
Vindecare deplina,
Florin Balint

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....