Skip to main content

Periajul uscat al pielii – un secret la sanatatii si frumusetii

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Ea este a doua poarta de eliminare a limfei, dupa rinichi.

Asa cum am invatat de la Dr. Robert Morse, limfa se elimina prin rinichi, nu prin sistemul circulator venos. De aceea va trebui sa modificam metoda de periere care de obicei se face cu miscari spre inima. Noi vom face miscari spre ganglionii limfatic si spre rinichi.

Masajul limfatic de asemenea trebuie facut in acest fel pentru a avea eficienta maxima.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale periajului uscat al pielii este faptul ca se pune limfa in miscare. Ori de miscarea limfei depinde vindecarea oricarei afectiuni.

Ce alte beneficii are periajul uscat?

Stimuleaza circulatia sanguina si sistemul nervos.

Reduce retentia de apa din corp.

Reduce si depozitele de grasime.

Ajuta la curatarea pielii, indepartand si ajutand la eliminarea toxinelor si acizilor din corp, deci ajuta pentru a avea o piele mai frumoasa si mai sanatoasa.

Te relaxeaza si te energizeaza in acelasi timp, dandu-ti un tonus si o vitalitate dimineata.

In imaginea de sus miscarile se adapteaza dupa cum am spus, avand in vedere intelegerea corecta a sistemului limfatic.

Cum se procedeaza?

  1. Pentru a incepe periajul uscat al pielii corpului si fetei ai nevoie de o perie cu maner mai lung (ca sa ajungi fiecare loc de pe corp) din fibre naturale, cum ar fi par de porc sau mistret sau o lufa. Nu folositi perii cu par sintetic.
  2. Periajul uscat se face pe pielea uscata, inainte de dus sau baie, nu dupa. Cel mai bine este sa faci periajul uscat dimineata la trezire. De aceea este bine sa introduci aceasta practica in ritualul tau de dimineata.
  3. Se incepe periajul cu picioarele, se da cu peria spre glezne. Apoi se perie cu miscari in lungul gambei in sus catre genunchi si in jurul gambei. Apoi in acelasi mod perie-ti coapsele ca si gambele, doar ca miscarile sunt catre solduri si nu catre genunchi.
  4. Este important ca intotdeauna sa iti misti peria catre ganglionii limfatici, cum am spus, sau spre rinichi.
  5. Apoi urmeaza periajul bratelor cu miscari prelungi catre in sus, la subtiori miscarile sunt circulare.
  6. In pasul urmator, executi miscari circulare catre in jos spre rinichi sau spre subsiori. Odata ce ai ajuns la piept, fa miscari mai blande, intrucat aceasta poate fi o zona sensibila, in jurul sanilor si in special zona sfarcurilor.
  7. Pe spate se perie de la gat in jos, tot spre rinichi. O perie cu maner lung ar fi foarte folositoare pentru asta, sau poti sa rogi un prieten sau membru al familiei sa te ajute cu asta.
  8. Si fata se perie pornind de la frunte spre exterior, lateral, pe obraz si pe gat.
  9. Nu se perie pielea care este inflamata, arsa de soare sau cu rani.
  10. Dupa periaj poti face dus sau baie. Dupa dus poti folosi prosopul uscat ca sa freci din nou bine pielea.

Eu dimineata fac dus rece dupa Metoda Wim Hof, dar se poate face si dus alternant fierbinte, apoi imediat rece. De cateva ori. Asta te va energiza si curata si mai bine, punand limfa in miscare. Vezi aici Metoda Wim Hof:

http://5pasienergieintreagazi.com/partea-1-metoda-wim-hof/

In felul acesta, prin periaj uscat pielea este frecata si se inlatura stratul exterior al pielii care este regenerat la fiecare 24 de ore. Pielea elimina circa 900 g de material toxic in fiecare zi sub forma transpiratiei.

Un periaj dureaza 5-10 minute, asa ca este foarte usor de introdus in program de dimineata. Avand in vedere beneficiile, merita efortul de a creea un nou obicei. Nu-i asa?

Periaj in fiecare zi pentru sanatate si frumusete,

Florin Balint

Florin Balint

Acest site este despre calatoria mea in vindecarea personala si recapatarea deplina a sanatatii. Este rodul a tot ceea am invatat in cei peste 30 de ani de cand ma pasioneaza si studiez hrana vie, plantele medicinale, nutritia si sanatatea in general. Conceptia mea se bazeaza pe metoda de vindecare a Dr. Robert Morse, care are peste 45 de ani de experienta clinica si o rata de vindecare a oricarei afectiuni de peste 90%, indiferent ca se numeste cancer, scleroza multipla, Parkinson, diabet....